Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Patent, Faydalı Model, Tasarım ve Marka Başvuru ve Tescil İşlemleri (8 Kasım 2021)

Genel Müdür Nazım Şener imzalı resmi yazıda ''Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında yürütülen özgün çalışmaların ve projelerin neticesinde ortaya çıkan buluşların, yeni ürünlerin ve tasarımların fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve bu konularda okullarımızda ilerleme sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda Bakanlığımız ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında işbirliği protokolü imzalanmış olup fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda öğretmen eğitimleri başta olmak üzere, okullarımızda farkındalık artırmaya yönelik video ve kitapçıklar hazırlanması gibi birçok çalışma gerçekleştirilmiştir. Bunun yanında başvuru ve tescil süreçlerinin daha etkin yürütülebilmesi ve okullarımıza destek sağlanması amacıyla il milli eğitim müdürlükleri tarafından irtibat kişileri görevlendirilmiştir.

Bahsi geçen çalışmalar neticesinde okullarımız tarafından birçok ürünün patent, faydalı model, tasarım ve marka başvurusu yapılarak tescil edilmesi sağlanmıştır. Ancak Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda patent kültürünün yaygınlaştırılması ve başvuru sayısının artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda aşağıda belirtilen hususlara azami ölçüde dikkat edilmesi gerekmektedir:

1- Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından başvuru süreçleri hakkında hazırlanan ve eba.gov.tr ''Mesleki Gelişim'' sayfası üzerinden tüm öğretmenlerimizin erişimine açılan ''Sınai Mülkiyet Eğitimi'' videolarının duyurulması,

2- Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda patent, faydalı model, tasarım ve marka bilinci oluşturularak başvuru süreçlerine öğrencilerin de dahil edilmesi ve başvuruların kurum adına yapılması,

3- Başvuru ve tescil aşamasında olan başvuruların takibinin yapılarak tescil süreçlerinin tamamlanması ve tüm okullarımız tarafından 31 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılması,

4- http://mtegm.meb.gov.tr/kts/ sayfasından Sınai Mülkiyet Modülüne girilerek başvuru ve tescil bilgilerinin güncellenmesi (Kurum Takip Sistemi bilgi için: [email protected])

Yukarıda bahsi geçen hususların Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı tüm okullara duyurulması ve il milli eğitim müdürlükleri tarafından süreç takibinin yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.