Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Personel Görevlendirmeleri (7 Eylül 2021)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzalı resmi yazıda ''bilindiği gibi Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 2021-2022 eğitim öğretim yılına 6 Eylül 2021 Pazartesi günü, Koronavirüs salgını nedeniyle halk sağlığının korunması ve salgının yayılımının önlenmesi amacıyla çeşitli tedbirler alınarak yüz yüze eğitime başlanmıştır.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlıklarının korunarak sürdürülmesi bakımından, salgın döneminde maske, mesafe ve hijyen kuralları başta olmak üzere salgının yayılımına fırsat verilmeyecek önlemlerin alınması son derece önem arz etmektedir. Bu bağlamda okul ve kurumlarımızda temizlik, güvenlik, ulaşım ve beslenme hizmetlerinin azami özen gösterilerek herhangi bir aksaklığa meydan vermeden yürütülmesi gerekmektedir. Bu bakımdan eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülürken yukarıda belirtilen görevleri yürüten personelin okul ve kurumlarımızda görevlerinin başında olmaları ve görev tanımları dışında çalıştırılmamaları yönünde tedbir alınması zorunlu görülmektedir.

Bu çerçevede; temizlik, güvenlik, ulaşım ve beslenme hizmetlerinde görevli işçi, sürekli işçi, güvenlik görevlisi, hizmetli, toplum yararına çalışma programı kapsamında görevli personel, temizlik personeli, idari destek personeli ve benzeri görevleri yürüten personele, görev tanımları dışındaki pozisyon ve unvanlar ile ilgili görevler verilmemesi; varsa bu yönde yapılmış görevlendirmelerin iptal edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca sözü edilen personelden başka kurumlarda geçici olarak görevlendirilenlerin görevlendirmelerinin ivedilikle iptal edilerek personelin, kadrolarının/pozisyonlarının bulunduğu veya ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarında görev tanımlarına uygun olarak görev yapmalarının sağlanası da gerekli görülmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.