Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

PIKTES Öğretmenleri İle İlgili Soru Önergesi

PIKTES Öğretmenlerini ilgilendiren soru önergesinde ‘’Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES), Geçici Koruma Altındaki Çocukların, Türkiye'deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir eğitim projesidir. PIKTES bütçesinin tamamı, Avrupa Birliği tarafından ''Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı'' anlaşması çerçevesinde Doğrutdan hibe yöntemiyle karşılandığı bilinmektedir. 26 ilde 3 Ekim 2016 tarihinde başlatılan Proje, COVID-19 salgını nedeniyle aksaklığa uğrasa da devam etmektedir. 2018 Yılı Aralık Ayında 2. fazına başlayan PIKTES Projesi'nin 2021 Yılı Aralık Ayına kadar devam edeceği bilinmektedir.’’ Denilmekte ve ‘’Projede görev alan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu öğretmen olarak işe alınmalarına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır? Proje sonuçlanırsa bu öğretmenlerin durumu ne olacaktır?’’ soruları yer almaktadır.

Daha önce telekonferans yöntemiyle PIKTES Öğretmenleri ile görüşen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Bu konuyla ben inceleyeceğim ve değerlendireceğim . Bu konu ile ilgili bildiğim kadarıyla proje kapsamında Suriyeli çocuklara eğitim veren proje kapsamında bedeli de AB proje planları çerçevesinde ödenen öğretmenlerdir. Bu konuyla da ben yakından ilgileneceğim.” demişti.

Kısaca; Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Projesi (PİKTES) kapsamında öğretmenlik yapan yaklaşık 4000 öğretmen atama bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.