Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

PIKTES’li Öğretmenlere Mevzuat Engeli

Ülkemizde Suriyeli çocukların eğitimiyle ilgili AB destekli proje kapsamında görevli sözleşmeli öğretmenlerin, mevcut mevzuat hükümleri doğrultusunda kadroya alınmasının mümkün görünmediğini bildiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, PIKTES projesinin Millî Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında “Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler için Mali İmkân” (FRIT) anlaşması çerçevesinde imzalanan sözleşme ile Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine entegrasyonunda, Millî Eğitim Bakanlığının faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje olduğunu belirtti.

PIKTES kapsamında, Suriyeli öğrencilere proje illerindeki okul ve kurumlarda (geçici eğitim merkezleri, halk eğitimi merkezleri vb.) Türkçe öğretmek ve rehberlik hizmetlerini yürütmek amacıyla geçici süreli eğitim personeli istihdam edildiğini anlatan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “2016 yılından itibaren Bakanlığımızın öğretmen ihtiyacı, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesine göre sözleşmeli öğretmen istihdamı ile karşılanmaktadır. Bu nedenle PIKTES kapsamında görevlendirilen öğretmenlerin kadrolu öğretmen olarak atanması bugün itibarıyla mevcut mevzuat hükümleri doğrultusunda mümkün olamamaktadır” dedi.

Proje kapsamında görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrolu olarak görev almaları yönünde çok sayıda talep başvurusu bulunduğuna dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “PIKTES’li öğretmenlerimiz, proje tamamlandığında ne yazık ki işsiz kalacaklar. Mevcut şartlarda AB desteği ile maaşlarını alabilen bu öğretmenlerimizin, Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadroya alınması için gerekirse mevzuat hükümlerinde değişikliğe gidilerek bir düzenleme yapılmalıdır. Dört yıldır başarı ile görevlerini yapıyorlar. Öğretmen olabilme koşullarına sahip oldukları için projede yer aldılar ve süreçte tecrübeli öğretmen olarak başarı da sağladılar. Proje sonu bu yetişmiş öğretmenler işsiz kalmamalıdır. Mevzuat değişikliği ile öğretmenlerin kadroya alım sorunları giderilip MEB kadrosuna alınmaları sağlanmalıdır.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
AtamaKadroöğretmenPIKTES
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.