Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Proje Faaliyetleri (27 Nisan 2021)

Genel Müdür Bakan a. Anıl Yılmaz imzalı resmi yazıda ''Avrupa Komisyonu ile imzalanan sözleşme ile 43 ülkede yürütülen eTwinning Faaliyeti için ülkemizde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkilendirilmiş olup, sözleşme gereği Ulusal Destek Servisi (UDS) kurularak çalışmalar doğrudan Genel Müdürlüğümüz uhdesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin yerel düzeyde verdiği destekle yürütülmektedir. eTwinning Faaliyeti ile birlikte, Avrupa Okul Ağı koordinasyonunda yürütülen Future Classroom Lab-Geleceğin Sınıfını Tasarlaa (FCL) ve Scientix Projelerinin yürütülmesinde de Genel Müdürlüğümüz yetkili kuruluştur.

Yıllık çalışma planı dahilinde gerçekleştirilen, merkezi düzeyde eTwinning, Scientix ve Future Classroom Lab-Geleceğin Sınıfını Tasarlama /FCL) eğitimlerinin yanı sıra, öğretmenlerimize yönelik bilgilendirme toplantıları, çevrimiçi eğitimler, yüz yüze görüşmeler be okul ziyaretleri yaparak proje süreçlerinde ihtiyaç duyacakları bilgi, teknik destek ve karşılaşacakları sorunların yerel düzeyde çözüme kavuşturulmasında rehberlik edilmesi amacıyla Ek-1 listede bilgileri yer alan eTwinning il koordinatörleri, Scientix ve FCL elçileri görevlendirilmiştir.

Bu kapsamda 81 ilde görevli 83 eTwinning il koordinatörü, Scientix ve FCL elçileri vasıtasıyla İl Milli Eğitim Müdürlükleri koordinasyonunda, illerimizde bütün öğretmenlerimize açık olacak şekilde, belirli bir plan dahilinde eğitimler düzenlemektedir. Ayrıca, öğretmenlerimizin mesleki gelişimine yönelik olarak hazırlanan MOOC tabanlı çevrimiçi eğitimler http://etwinningonline.eba.gov.tr/courses/tr-egitimler/ bağlantısından bütün öğretmenlerimizin kullanımına koşulsuz açıktır. Bunun dışında farklı kurum ve kuruluşların vermiş oldukları eTwinning, Scientix veya FCL başlıklı ve içerikli yüz yüze ve çevrimiçi eğitimlerden, yapılan organizasyon, kampanya ve etkinliklerin planlanmasından, yürütülmesinden, duyurulmasından ve tanınmasından Genel Müdürlüğümüz sorumlu değildir.

eTwinning, Scientix ve FCL faaliyetleri ile ilgili tüm haber ve duyurular, http://meb.ai/GDEaWo bağlantısında listelenen resmi web sayfalarından, sosyal medya ve iletişim kanallarından paylaşılmaktadır. Bu kanallar haricinde yapılan duyuruların Genel Müdürlüğümüz nezdinde bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Söz konusu projelerin ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülmesinde herhangi bir gerçek veya tüzel kişilikle Genel Müdürlük düzeyinde resmi bir işbirliğimiz bulunmamaktadır.

Bilgilerinizi ve iliniz okul ve öğretmenlerine gerekli bilgilendirmenin yapılması hususunda, gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.