Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

RAM Personelinin Ek Ders Saatleri (24 Ekim 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''312123 Sayılı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğinin, RAM personelinin “Çalışma saatleri ve izinler” başlığı bölümünde;
MADDE 25 – (2) Rehberlik ve araştırma merkezinde görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanın çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili hususlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 99 uncu ve 102’nci maddeleri ile 103’üncü maddesinin birinci fıkrası ve 104’üncü maddesine göre düzenlenir.” hükmüne yer verilmiştir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 99’ da ise “Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir. Ancak bu kanuna, özel kanunlara, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine veya bunlara dayanılarak çıkarılacak yönetmeliklerle, kurumların ve hizmetlerin özellikleri dikkate alınmak suretiyle farklı çalışma süreleri tespit olunabilir.”

RAM personeli, okullarda hizmet veren psikolojik danışman özel eğitim öğretmenlerine göre haftada 10 saat daha fazla mesai yapmaktadır. RAM personelinin ek ders ödemesi okullarda görev yapan psikolojik danışmanlar gibi haftalık 18 saat üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu durum ram personelininim hak kaybına sebep olmaktadır. Çalışma saatleri, yaptıkları işin yoğunluğu ve sorumluluğu dikkate alındığında RAM bünyesinde görev yapan öğretmenlere ve psikolojik danışmanlara her gün için iki ek ders saati tanımlanmalı ve ek ders ödemeleri buna göre yapılmalıdır.

RAM bünyesinde görev yapan öğretmen ve psikolojik danışmanların haftalık ek ders ödemeleri 28 saat olacak şekilde düzenlenmelidir. Mağduriyetlerin giderilmesi adına Bakanlığımızın konuyla ilgili gerekli düzenlemeleri yapması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.