Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Ramazan Ayı Etkinlikleri (23 Mart 2023)

Bakan Yardımcısı Osman SEZGİN imzalı resmi yazıda "Bakanlığımız, Millî Eğitim Temel Kanunu’nun genel amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimsemelerini; beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe sahip olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Söz konusu amaçlar doğrultusunda, çağın şartlarına uygun, toplumun ve öğrencilerin ihtiyaçlarını gözeten bir eğitim öğretim hizmeti, tüm kademelerde ve okul türlerinde verilmektedir.

Milli birlik ve bütünlüğün güçlendirilmesinde, toplumsal dayanışma ve kardeşliğin artırılmasında; kültürel zenginliğin ve sürekliliğin sağlanmasında eğitim öğretim faaliyetlerinin hayatî bir rolü vardır. Ülkemizin yaşadığı ağır deprem felaketinin yol açtığı tahribatın giderilmesi; öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yaşadığı acıların paylaşılması hususunda da eğitim kurumlarımıza önemli görevler düşmektedir. Bu anlamda toplumsal hayatımızda belirgin bir yeri olan ramazan ayının sağladığı birlik, beraberlik ve dayanışma kültüründen de yararlanarak okullarımızda gönüllülük çerçevesinde çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmesinin yararlı olacağı düşünülmektedir.

Bu amaçla, Bakanlığımız tarafından yürütülen Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) kapsamında, deprem bölgesindeki okullara yönelik hazırlanan faaliyetler ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Eğitimde Tek Yürek Programı”nın ramazan ayı boyunca da titizlikle uygulanması hedeflenmektedir.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Ramazan Temalı Öğretmen Etkinlik Kitabı” ile https://ogmmateryal.eba.gov.tr/kutuphane/degerler-egitimi-ramazan-ayi; ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Ramazan Bereketi”, “Vakt-i Şâdi Ramazan Kitabı” ve ”Ramazan Günlükleri”nin https://dinogretimi.meb.gov.tr/Etkinlik_Ramazan.aspx ramazan ayını, bireysel ve toplumsal yönü, dinî ve kültürel boyutu ile değerlendirmeye yardımcı olacağı; öğrencilerin paylaşma, yardımlaşma, sorumluluk ve kardeşlik gibi millî ve manevi değerleri özümsemelerine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. 

Ramazan kültürünü yaşatmaya ve deprem felaketinin acılarını paylaşmaya yönelik hazırlanan faaliyet ve içeriklerin, okullarımıza duyurulması ve gerekli çalışmaların yürütülmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.