Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Konulu Yazı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okul ve kurumlarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin bir program dahilinde sunulması, yürütülmesi ve raporlaştırılması, çalışmaların daha sistematik bir şekilde yapılandırılması ve geleceğe yönelik etkin rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri politikalar üretilebilmesi amacıyla MEBBIS tabanı üzerinden e-Rehberlik Sistemi oluşturulduğunun belirtildiği Genel Müdür Mehmet Nezir Gül imzalı resmi yazıda, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 30 Mayıs 2019 tarihli ve 10732145 sayılı yazısı gereğince 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren tüm resmi okullar tarafından kullanılmasının sağlanıldığı bildirildi.

2021 eğitim öğretim yılından itibaren 14 Ağustos 2020 tarihli ve 31213 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 26 Ağustos 2020 tarihli ve 11378899 sayılı yazısı gereği Mili Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda yürütülen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin uygulama bütünlüğünün sağlanılması amacıyla e-Rehberlik Sisteminin tüm resmi ve özel okullar, rehberlik ve araştırma merkezleri, il/İlçe milli eğitim Müdürlükleri tarafından kullanılacağı ifade edildi.

Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okulların, bilim ve sanat, halk eğitimi ve mesleki eğitim merkezlerinin rehberlik ve psikolojik danışma programlarını www.orgm meb.gov.tr adresi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri-e-Rehberlik Sistemi linkinde yer alan e-Rehberlik Sistemi Kullanma kılavuzu'nda (Bölüm 10) belirtilen yöntemler ve yine aynı link üzerinde Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Programa sekmesinde yer alan dokümanlardan yararlanarak hazırlayacakları belirtildi.

Hazırlanan programın belirlenen takvim doğrultusunda en geç 9 Ekim 2020 tarihinde resmi yazıyla rehberlik ve araştırma merkezine gönderileceği vurgulandı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 11 Mayıs 2020 tarihli ve 6870761 sayılı yazısı gereği 2020-2021 eğitim öğretim yılı için tüm resmi ve özel okullar ile ve araştırma merkezlerinde yürütülecek rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin genel hedeflerin güncellenerek Psikolojik Sağlamlık ve Bilinçli Teknoloji Kullanıma olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği 23 Ağustos 2020 tarihinde sisteme girişi yapılacağı belirtildi.

Söz konusu resmi yazının devamından "2019-2020 eğitim öğretim yılı mayıs ayı içerisinde uygulanması gereken, okulların özel ve illerin yerel hedeflerini belirlemesinde ölçme aracı olarak kullanılan RİBA'lar bilindiği üzere ülkemiz ve tüm dünyada yaşanan COVİD-19 Salgını nedeniyle Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 11 Mayıs 2020 tarihli ve 6870761 sayılı yazısı gereğince zamanında uygulanamamış olup 2020-2021 eğitim öğretim yılı eylül ayı içerisinde uygulanması planlanmıştır. Bu kapsamda RİBA'ların ekte yer alan takvime göre eğitim kurumu müdürlüklerince mevcut imkânlar doğrultusunda uygulanması ve sonuçlarının en geç 18 Eylül 2020 tarihine kadar bağlı bulundukları RAM'a gönderilmesi gerekmektedir.

14 Ağustos 2020 tarihli ve 31213 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği gereğince Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu tarafından belirlenecek olan yerel hedefler il milli eğitim müdürlükleri tarafından ekte belirtilen takvim doğrultusunda 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında belirlenecek, e-Rehberlik Sistemi'ne girişi yapılacak ve okullara resmi yazıyla duyurulacaktır.

2020-2021 eğitim öğretim yılı rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin yürütülecek sene başı çalışmaları ekte yer alan çalışma takvimi doğrultusunda belirtilmiş olup; iş ve işlemlerin il milli eğitim müdürlükleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, resmi ve özel okullar ile bilim ve sanat merkezi, halk eğitimi merkezi ve mesleki eğitim merkezleri tarafından belirtilen takvime uygun şekilde yürütülmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.’’ denilmiştir.

2020/2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇALIŞMA TAKVİMİ İŞ VE İŞLEM SORUMLU BİRİM TARİH

Genel Hedefler 28 Ağustos 2020 tarihinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda e-Rehberlik Sistemine işlendi. 

Okullarda yürütülen Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İhtiyaçlarının Belirlenmesi ve RAM'a gönderilmesi. (RİBA Uygulamaları) Eğitim Kurumu Müdürlükleri’nin sorumluluğunda 31 Ağustos-18 Eylül 2020 tarihleri arasındadır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Eylül Ayı Toplantılarının Gerçekleştirilerek İl Yerel Hedeflerinin Belirlenmesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonları Tarafından Belirlenen Yerel Hedeflerin Resmi Yazı İle Duyurulması, Yerel Hedeflerin e-Rehberlik Sistemine İşlenmesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri sorumluluğunda 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasındadır.

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programlarının Hazırlanması, Resmi Yazıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine Gönderilmesi Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı Olmayan Okullar, Halk Eğitim Merkezleri, Bilim ve Sanat Merkezleri, Mesleki Eğitim Merkezleri sorumluluğunda 28 Eylül-9 Ekim 2020 tarihleri arasındadır.

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programlarının e-Rehberlik Sistemi Üzerinden Hazırlanması, Eğitim Kurumu Müdürü Tarafından e-Rehberlik Sistemi Üzerinden Onaylanması Suretiyle RAM'a Gönderilmesi Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı Olan Resmi ve Özel Okullar sorumluluğunda 28 Eylül-9 Ekim 2020 tarihleri arasındadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.