Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Risk Durumlarına Göre Yüz Yüze Eğitim Süreci Detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağına ilişkin açıklama yaptı ve "Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda 8. 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli ülkelerde eğitim, öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüzyüze sınavlarda yapılacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrollü normalleşme sürecine ilişkin açıklamasının üzerinden çok geçmeden Milli Eğitim Bakanlığı da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimde de il bazlı olarak yerinde karar uygulamasına başlanılmıştır.

Bu kapsamda, 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim başlanılacaktır.

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecektir.

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitim; okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, lise hazırlık 9, 10 ve 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ YA DA 1 NUMARA)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI YA DA 2 NUMARA)

Bursa, Manisa, Denizli, Aydın, Isparta, Eskişehir, Afyonkarahisar, Ankara, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Yozgat, Çorum, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde hatada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU YA DA 3 NUMARA)

Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Bilecik, Kocaeli, İzmir, Kütahya, Muğla, Antalya, Düzce, Bolu, Karaman, Mersin, Zonguldak, Kırıkkale, Niğde, Kilis, Kayseri, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEL RİSKLİ İLLER (KIRMIZI YA DA 4 NUMARA)

Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Burdur, Balıkesir, Edirne, Sakarya, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır.

Tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart 2021 Salı gününden itibaren başlanacaktır.

Liselerdeki sınavlar 8 Mart 2021 Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.

Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım bütün illerde veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.