Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

"Sağlık İçin Seminerler Online" Çağrısı

Mesleki Çalışma olarak bilinen seminer olarak da adlandırılan öğretmenler için çok önemli olan bu sürecin okullarda yani yüz yüze gerçekleştirileceğini bildiren Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu kararı öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandı. Çünkü 11 Mart 2020 tarihinden beri Türkiye Koronavirüs'ün etkisinde ve Ağustos ayı ile birlikte yeni vaka sayısı tekrar yükselişe geçmiş durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Mesleki çalışma programı, 24-28 Ağustos arasında Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerimizin katılımıyla okullarımızda gerçekleştirilecektir." denilmişti.

Seminerin online olarak yapılmasını isteyen binlerce öğretmen sosyal medyadan seslerini yetkililerin duymasını bekliyor. Twitter'dan oluşturdukları #SaglikİcinSeminerOnline tag ile tweet rekoru kıran öğretmenlerin bu haklı talebine yetkililerden dönüş olup olmayacağı merak konusu.

"Okulları 21 Eylül'de hep birlikte açıp yavrularımıza kavuşabilmek için seminerlerin Online olmasını istiyor önce sağlık diyoruz." diyen öğretmenler illerde sokağa çıkma yasağı gündemdeyken 1 milyon öğretmen ve ailesinin riske atılmaması gerektiğini seminerlerin online olmasını ve bulunulan illerde görev verilmesini talep ediyor.

Okullarını ve öğrencilerini herkesten önce özleyen öğretmenlerin en az yarısının il değiştireceğine dikkat çekilen tweetlerde toplum sağlığını tehlikeye atacak olan seminerlerin online olması gerektiğine vurgu yapıldı.

"Risk almayalım, hastalığı yaymayalım !! Tedbir almak zor değil geç olmadan." diyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a yol yakınken seminerlerin online bir şekilde yapılması kararı gelmesi yönünde çağrıda bulundu.

2020-2022 MEB Takvimi'ne göre okulların kapanış tarihi 18 Haziran 2021 olarak belirlendi. Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.