Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Veri Girişleri (23 Mart 2023)

Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bakan a. Levent ÖZİL imzalı resmi yazıda "Bakanlığımızca öğrencilerimize uygulanan "Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi" programı; beden eğitimi dersi müfredatında bulunan fiziksel etkinliklere katılım için gerekli fiziksel becerileri oluşturmayı, öğrencilere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmayı, sağlıklı bir yaşam tarzı sağlayan bireysel farkındalık için bilgi, beceri ve tutum geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bahse konu programın, resmî ve özel okul ayrımı yapılmaksızın bütün ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin beden eğitimi ve spor dersi öğretmenleri tarafından eğitim-öğretim yılı başında (15 Eylül -15 Ekim) ve sonunda (15 Nisan-15 Mayıs) olmak üzere yılda iki kez uygulanması gerekmektedir. Uygulama; mekik, şınav, otur-uzan esneklik ölçümü, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümlerinin e-okul modülüne girişini kapsamaktadır.

Bu itibarla, Genel Müdürlüğümüzün 31.10.2018 tarihli ve 20680324 sayılı yazısının (f) maddesinin 5'inci fıkrası gereğince 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde 15 Nisan-15 Mayıs tarihlerinde beden eğitimi ve spor dersi öğretmenlerince öğrencilere ait mekik, şınav, otur-uzan esneklik ölçümü, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümlerinin yapılarak verilerin eksiksiz olarak e-okul modülüne girilmesi, okul idarecilerince süreç takibinin yapılması gerekmektedir. Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.