Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması Takvimi (24 Mayıs 2021)

Genel Müdür Bakan a. Mehmet Nezir GÜL imzalı resmi yazıda "Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmeleri; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini fark etmeleri, teknolojinin doğru kullanımının önemini kavramaları, bağımlılıklara karşı farkındalıklarını arttırarak daha güvenli, daha sağlıklı bir hayat sürmeleri ve Yeşilay cemiyetinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi" gerçekleştirilmektedir. Proje kapsamında Bakanlığımıza bağlı ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde ‘bağımlılık’ konulu yarışma düzenlenmektedir.

Bu yıl on birincisi gerçekleştirilen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması"nın değerlendirme süreci yeniden düzenlenerek yazımız ekinde sunulmuş olup eserlerin değerlendirilmesi ile ilgili gerekli iş ve işlemlerin il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yarışma takvimi doğrultusunda yürütülmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI 2021 YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma duyuruları ve başvurular 11 Ocak-10 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapıldı.

Sistem üzerinden okul birincilerinin seçilmesi ve okul birincisi olan görsel eserlerin orijinallerinin ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edilmesi süreci 24 Mayıs-4 Haziran 2021 tarihleri arasındadır.

İlçe milli eğitim müdürlüklerince sistem üzerinden, okullardan gelen eserler arasından ilçe birincilerinin seçilmesi ve ilçe birincisi olan görsel eserlerin orijinallerinin il milli eğitim müdürlüklerine teslim edilmesi süreci 7-11 Haziran 2021 tarihleri arasındadır.

İl milli eğitim müdürlüklerince sistem üzerinden ilçelerden gelen eserler arasından il birincilerinin seçilmesi süreci 14-18 Haziran 2021 tarihleri arasındadır.

İl birincileri ödül töreni 14-25 Haziran 2021 tarihleri arasındadır.

İl birincisi olan görsel eserlerin orijinallerinin posta yoluyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezine teslim edilmesi için son tarih 2 Temmuz 2021 (eserlerin teslimi için son tarih) olarak belirlendi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezince il birincilerine ödül ödemeleri 14 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Ülke genelinde dereceye giren eserlerin 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında belirlenecek.

Yarışma sonuçlarının açıklanması ve büyük ödül töreni 2021 Eylül tarihindedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.