Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Salgın Sürecinde Okulların En Güvenli Ortamlar Olduğunu Gösterdik

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''2022 yılında Kırıkkale'nin mevcut eğitim yatırımları 70 milyon lira iken bugünkü toplantıda eğitim kalitesini artırmak için 300 milyonluk ilave yatırım yapma kararı aldık. Dolayısıyla Kırıkkale'nin eğitim yatırımını 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkartmış bulunuyoruz.

2022 yılında Kırıkkale'deki güçlendirme kapsamındaki çalışmaların tamamını nihayetlendireceğiz. Bakanlığımız İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü ve Kırıkkale Valiliği ile koordineli bir şekilde Kırıkkale'deki geciken güçlendirme çalışmalarının hepsini tamamlayacağız.

Yeni anaokulları, özel eğitim anaokulları, özel eğitim uygulama okulları, ilkokul ve ortaokullar ile okulların güçlendirme çalışmalarını Kırıkkale'de 2022 yılı içinde tamamlamış olacağız. 2022 yılı içindeki yatırım maliyetini de 70 milyondan 370 milyona 4-5 katlık artışla Kırıkkale'mize kazandırmış olduk.

Eğitim camiası el ele vererek okulların salgın süreçlerinde, olağanüstü koşullarda en güvenli ortamlar olduğunu ülkemize ve toplumumuza göstermiş olduk.'' dedi.

Kırıkkale ziyareti kapsamında Valiliğin düzenlediği iftar programına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Yarın itibarıyla bu yatırımları Kırıkkale'ye göndereceğiz ve süreci hemen başlatacağız. İnşallah bu potansiyelini önümüzdeki günlerde yeni projelerle ve yeni açılımlarla bu alandaki yatırımları, insan kaynağı ihtiyacını karşılayarak çok daha iyi bir noktaya gelecektir. İnşallah Kırıkkale'mizi Bakanlık olarak talep ettiği her konuda her zaman yanında olacak şekilde çok daha güçlü noktalara taşıyacağız.

Kırıkkale, nasıl Kovid-19 sürecinde maske üreterek Türkiye'ye nasıl örnek teşkil ettiyse maske bulmanın zorluklarının yaşandığı bir dönemde Kırıkkale'den bir bayrak dalgalandıysa bundan sonra eğitimin her alanında burada çok güzel projeler gerçekleşir, bayrak dalgalanabilir. Bakanlık olarak geleceğe umutla bakma adımlarında valimizin, belediye başkanımızın, millî eğitim müdürümüzün ve tüm okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin her zaman yanında olacağız. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman üzerinden gelemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur.

Nasıl son 20 yıl içinde eğitimden ulaştırmaya, turizmden altyapıya kadar tüm alanlarda yatırımlar yapıldıysa Türkiye çok hızlı bir dönüşüm evresinden geçmişse bundan sonra da emin adımlarla yoluna devam edecektir. Zaman zaman sıkıntılar, sarsıntılar olacaktır ancak istikamette sapma olmadan sadece bölgesine değil dünyada söz sahibi bir ülke olma yolunda emin adımlarla bu kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Ülkemizin çok daha iyi noktalara gelmesi için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.