Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Scientix Elçiliği (3 Eylül 2021)

Genel Müdür V. Bakan a. Mustafa Hakan BÜCÜK imzalı resmi yazıda ''Scientix Projesi, Avrupa'da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini Scientix portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan bir projedir. Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen STEM eğitimi projelerine Scientix Prtalı http://scientix.eu adresinden ulaşılabilmektedir. Europan Schollnet - Avrupa Okul Ağı tarafından yürütülen Scientix Projesinde, Avrupa ülkeleri ile birlikte Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüz 2014 yılından itibaren Scientix Projesi Ulusal Destek Noktasıdır. Genel Müdürlüğümüzün Scientix Projesi kapsamında yaptığı faaliyetler http://scientix.eba.gov.tr web adresinden yayınlanmaktadır. STEM eğitiminin amacı, okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik öğrenci merkezli eğitimi yaygınlaştırmaktır. STEM eğitimi sayesinde öğrenciler fen, teknoloji, mühendislik, matematik ve diğer derslerinde öğrendikleri bilgilerini bir arada kullanarak problem çözme, buluş yapabilme ve ürün geliştirme gibi öz yeterliklerini geliştirmektedir.

Scientix Projesi kapsamında Avrupa Okul Ağı tarafından Scientix Ambassador - Scientix Elçiliği başvuruları başlatılmıştır. Scientix Elçiliğinin temel amacı, elçi öğretmenlerin derslerinde öğrencilerini bilim insanlığına, mühendisliğe yönlendirmek için uyguladıkları STEM eğitimi projelerini birbirleriyle paylaşmalarının sağlanmasıdır. http://www.scientix.eu/call-for-sa-2021-2022 web sayfasında Scientix Elçiliği başvuru duyurusu, şartları ve başvuru web linki yayınlanmaktadır. Scientix Elçisi olmak isteyen öğretmenlerimizin söz konusu Scientix Elçiliği başvuru şartları ve süreçlerini okuyup, gerekli şartları yerine getirdikten sonra Scientix Elçiliği başvuru formunu 23 Kasım 2021 tarihine kadar doldurması gerekmektedir.

Scientix Elçiliğine okullarımızda görev yapan ve STEM eğitimiyle ilgilenen tüm öğretmenlerimiz başvuru yapabilirler. İlinize bağlı okullarda görev yapan okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim okullarında görev yapan tüm öğretmenlere Scientix Elçiliği başvurusunun duyurulması ve STEM eğitimiyle ilgilenen öğretmenlerin Scientix Elçiliğine başvuru yapmaya teşvik edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.