Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sınıf Öğretmenlerinin Ek Ders Ücretine İlişkin Resmi Yazı

Daire Başkanı Bakan a. Ahmet Aytaç imzalı resmi yazıda ‘’Bakanlığımıza bağlı ilkokullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin Covid-19 salgını nedeniyle 20 Kasım 2020-04 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla yürütüldüğü sürelerde sınıf öğretmenlerinin, derslerine diğer alan öğretmenlerinin girdiği saatler için ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin 25 Kasım 2020 tarihli ve 400/410/1150 sayılı yazınız incelenmiştir.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Okulda bulunma zorunluluğu" başlıklı 18'inci maddesinde; "(1) İlkokullarda yöneticilerin veya hizmet içi eğitim yoluyla yetiştirilen resim-iş, müzik, beden eğitimi. din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile alan öğretmenlerinin derse girdiği saatlerde sınıf öğretmenlerinin okulda bulunmaları ve bu saatlerde okul müdürünün vereceği eğitim ve öğretimle ilgili işleri yapmaları hâlinde, verilen bu görevler ek ders görevinden sayılır." hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan Bakanlığımızın 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesinin 12'nci maddesinde; "Kararın 18'inci maddesinde, derslerine diğer alan öğretmenlerinin girdiği saatlerde sınıf öğretmenlerinin ne şekilde görevlendirilecekleri düzenlenmiştir. Sınıf öğretmenlerinin bu madde kapsamında ek ders ücretinden yararlanabilmeleri için derslerine diğer branş öğretmenlerinin girdiği saatlerde mutlaka okulda bulunmaları ve okul müdürünün eğitim ve öğretimle ilgili vereceği görevleri yapmaları gerekmektedir..." denilmektedir.

Öte yandan bir örneği ekte gönderilen Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 19 Kasım 2020 tarihli ve 83203306-10.03-E.16964289 sayılı yazısında; "8- Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre Öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1 gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir. Öğretmenler uzaktan eğitimi sürdürmek için okulda bulunan bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabilecektir." açıklamasına yer verilmiştir.

Bu çerçevede, haftada en az bir gün okulda bulunacak olan sınıf öğretmenlerinin, bu günlerde derslerine diğer alan öğretmenlerinin girdiği süre kadar okul müdürünün eğitim ve öğretimle ilgili vereceği görevleri yapmaları hâlinde, verilen bu görevlerin ek ders görevinden sayılmasının mümkün olabileceği değerlendirilmektedir.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.