Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Mezunlarının İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (9 Nisan 2021)

Kontenjan sayıları verilirken kendi branşında her sene giderek kan kaybeden Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Mart 2021 tarihinde ilan edilen 20 bin kişilik Sözleşmeli Öğretmenlik kontenjanı içerisinde oransal (bu oran %80'dir) olarak en büyük düşüşü yaşamıştır. Her sene bölüme ayrılan kontenjan sayısı olan 1300'lü sayılarda iken mevcut ihtiyacı karşılamamasına rağmen bu sene atama sayısı 155'e düşmüştür. Ayrıca tamamıyla Sosyal Bilgiler öğretimi ve yetkinliği dahilinde olan konu ve dersler bu içerik ve yetkinliğe sahip olmayan diğer branşlara dağıtılmıştır.

Sosyal Bilgiler öğretmenleri 2020 KPSS puanının geçerli olduğu ek atamanın yapılmasını ve bu ek alımla Sosyal Bilgiler branşına geçmişten bugüne yapılmış sayılardan daha fazla atama yapılmasını, bölümün hak ettiği sayıda kontenjan ayrılmasını talep etmektedirler.

Bu çerçevede;

1- Bugün itibariyle atama bekleyen Sosyal Bilgiler mezunu sayısı ne kadardır?

2- İlgili bölüm mezunlarına yönelik kamuda kadro açığı ne kadardır?

3- Yapılan atamaların her geçen yıl düşmesinin sebebi nedir?

4- Sosyal Bilgiler alanında kadro açığı olmasına rağmen bu bölüm mezunu öğretmen adaylarının atanmamasının ya da az sayıda atanmasının nedeni nedir?

5- Yaşanan atama ve kadro sorununun çözümüne ilişkin Bakanlığınızın ilgili Bakanlıklar ve kurumlarla yapmış olduğunuz veya yapacak olduğunuz bir çalışma ya da düzenleme var mıdır?

6- 2021 yılında ilgili bölüm mezunlarına yönelik bir alım yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman ve ne kadar atama yapılacaktır?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-44191s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.