Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya Geçişlerinde 31 Aralık Tarihi Baz Alınmalıdır

Söz konusu resmi yazıda ''2022 Yaz Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu yayımlanmıştır.

2022 Yaz Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu'nun Genel Açıklamalar 3. Maddesi:

‘652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlardan, ön başvurunun son günü olan 11 Ağustos 2022 tarihine kadar üç yıllık çalışma süresini tamamlayan ve öğretmen kadrosuna atananlar bu duyuru kapsamında başvuru yapabilecektir.’ denilmektedir.

Ancak 2019 yılında sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 09.08.2019 tarihinde açıklanmış ve 02.09.2019 tarihinden itibaren göreve başlama işlemleri gerçekleştirilmiştir. Güvenlik soruşturması nedeniyle de göreve başlamalar Ekim, hatta bazı illerimizde Kasım ayını bulmuştur. 2019 yılında atanan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş işlemleri Eylül-Ekim-Kasım aylarında olacağından ilgili duyuruya göre bu öğretmenlerimiz başvuru yapamayacaktır. Bu öğretmenlerimizin mağdur edilmemesi için kılavuzda belirtilen 11 Ağustos 2022 tarihi yerine 31 Aralık 2022 tarihi esas alınmalı, bu tarihe kadar kadroya geçecek olan sözleşmeli öğretmenler de mazeret durumuna bağlı yer değiştirme hakkından yararlanmalıdır. Konu hakkında yapılacak çalışma ile ilgili tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.