Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu

Sözleşmeli Öğretmenlik ve Meslek Kanunu Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “3600 ek gösterge ile ilgili düzenleme, vaatleri icraata dönüştürecek çalışma, kadro ve unvan bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde ivedilikle çıkarılmalıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Kamu hizmetinde kalite, süreklilik ve kapsayıcılığın yanı sıra, kamu görevlilerinin istihdam şekli, çalışma şartları ve mali, sosyal ve özlük hakları da önemlidir. Çocuklarımızı, gençlerimizi, yarınlarımızı yetiştirme çabası içinde olan eğitimcilerin sorunlarına çözüm bulunmalı, beklentileri karşılanmalıdır. Eğitim gibi önemli bir alanda farklı istihdam türlerinin olmaması gerekmektedir. Yıllardır dile getiriyoruz, öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz diye. Eşinden, çocuklarından ayrı olan eğitim çalışanlarının aile birliği ve iç huzuru sağlanmalı, atamalar kadrolu yapılmalıdır. Sözleşmelilik uygulamasının neden olduğu mağduriyetler artık görülmeli ve farklı uygulama ve istihdam türlerine son verilmelidir.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Öğretmenin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alacak, yöneticilik ve liderlik süreçlerine katılım, bu pozisyonlardaki mali, sosyal ve özlük hakları da içerecek, uluslararası standartlara uygun, öğretmenliğin kariyer mesleği niteliğini dikkate alan, öğretmenin etkinliğini artıracak, itibarını yükseltecek nitelikte bir meslek kanunu eğitimin geleceği açısından ertelenemez bir zorunluluktur. Meslek kanunuyla ilgili düzenlemenin gecikmesi, aynı zamanda mesleğin kanayan yarası öğretmene şiddet sorununun çözümünün de ötelenmesi demektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.