Öne Çıkanlar Dijital Beceriler MHRS Randevusu Sözleşmeli Personel Sicil Amirleri Yönetmeliği Devredilen Taşınırların Kaydı ŞOK 12 Nisan 2024 Aktüel Ürünler

Sözleşmeli ve Ücretli Öğretmenlik Bir An Önce Son Bulmalıdır

Vadedilmesinin üzerinden iki buçuk yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hâlâ 3600 ek gösterge ve öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili bir adımın atılmamış olmasını anlamakta güçlük çektiğini, daha fazla zaman geçirilmeden verilen sözlerin gereğinin yerine getirilmesini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamalarının hem öğretmenlik mesleğine zarar verdiğini hem de ciddi hak kayıplarına neden olduğunu dile getirdi ve “aynı işi yapan öğretmenler arasında kadrolu-sözleşmeli ayrımı olması öğretmenlerimizin hem iş huzurunu hem de iç huzurunu bozmaktadır. Fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş yüz binlerce öğretmen adayı atama beklerken, ücretli öğretmen istihdamı eğitim-öğretimi olumsuz etkilemekte ve güvencesiz istihdamın sebep olduğu olumsuz sosyal sonuçlara yol açmaktadır. Bu alanda yaşanan mağduriyetler görülmeli, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamaları bir an önce son bulmalıdır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.