Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Şubat Ayında Atama Takvimi Açıklanmalı, İlk Etapta 60 Bin Atama Yapılmalıdır

Şubat ayında atama takviminin açıklanmasını isteyen, 60 bin öğretmen ataması talep eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında 81 ilde 80 bin 583 ücretli öğretmen çalıştırıldı. 144 bin norm açığı var. Bunun yanı sıra geçen yıl emekli olan öğretmen sayısı salgından dolayı önceki yıllara göre daha fazla. Hal böyleyken 20 bin, 30 bin atama hiçbir derde deva olmaz. Bu görüşlerimi Sayın Bakan Selçuk’la da paylaştım. Şubat ayı itibariyle mutlaka atama sayısı ve takvimi açıklanmalıdır. İlk etapta 60 bin atama yapılacağı duyurulmalıdır.” dedi.

Sınav başvuru ücretlerinin gözden geçirilmesini, salgın döneminde işsiz kalan, işyerini kapatmak zorunda kalan ya da gelir kaybına uğrayan vatandaşların çocuklarından sınav başvuru ücreti alınmamasını talep eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Şayet sınav başvuru ücretlerine yapılan yüzde 28,5’lik artış gözden geçirilmeyecekse, o zaman kamu çalışanlarının ve emeklilerin artış oranlarını yüzde 28,5’e çıkaralım. Sınav ücretlerindeki artışın ekonomik gerekçeleri gerçekçi ise, bu artış emekli ve çalışanlara da yansımalıdır. Ayrıca salgın döneminde işsiz kalan, işyeri kapanan ya da gelir kaybına uğrayan ailelerin çocuklarından sınav ücreti alınmasın.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Atama Takvimi60 Bin Atama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.