Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Şube Müdürü Atamaları (25 Ekim 2021)

Genel Başkan Talip Geylan imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınızca muhtelif zamanlarda, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, görevde yükselmeye tabi kadrolar için görevde yükselme sınavı yapılmaktadır. Ancak, yönetmelikte görevde yükselme sınavının yapılması için herhangi bir takvim öngörülmemiştir. Bakanlığımızca en son 01.04.2018 tarihinde Şube Müdürlüğü Sınavı yapılmış olup, o tarihten bu yana ise sınav yapılmadığı gibi ne zaman yapılacağına ilişkin herhangi bir duyuru da yayınlanmamıştır. Çok sayıda aday, bu sınavın açılmasını beklemektedir. Bilindiği üzere Şube Müdürü ihtiyacını gidermek için geçici görevlendirme yolu tercih edilmektedir. Geçici görevlendirilenlerin önemli bir kısmı da norm üstü görevlendirme şeklindedir. Çünkü İl ve İlçe MEM'lerin Şube Müdürü normları yetersizdir.

Bu bağlamda, Bakanlığınızca Şube Müdürlüğü normlarının güncellenerek, ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda ivedilikle Şube Müdürlüğü Sınavının açılması ve kadrolu Şube Müdürü atamalarının yapılması hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.