Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Şube Öğrenci Sayıları (4 Ağustos 2021)

İl Milli Eğitim Müdürü Vali a. Mehmet Fatih Vargeloğlu imzalı resmi yazıda ''ilimiz genelinde, anaokullarımızda (anasınıfları ve uygulama sınıfları dahil), ilkokul ve ortaokullarımızda önceki yıllarda öğrenci sayılarına göre açılan şubeler incelendiğinde; planlamalarda eksiklikler olduğu, farklı uygulamaların olduğu, uygulamada birlik olmadığı, bu durumun kamu zararına yol açabileceği görülmektedir.

Konuyla ilgili olarak 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nun 50. maddesinde; ''Birleştirilmiş sınıflar da dahil olmak üzere bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 40'dan fazla olamaz.'' hükmü yer almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 12. maddesi 10. fıkrasındaki; ''(10) (Değişik: RG-16/6/2016-29744) İlköğretim kurumlarında sınıf mevcutları otuzun altında kalan okulların boş kontenjanları derslerin başladığı haftanın ilk iş gününde e-Okul sisteminde ilan edilir. Bu okullara kayıt alanı dışından öğrencisini nakil ettirmek isteyen velilerin başvuruları derslerin başladığı ilk hafta içerisinde e-Okul sistemi üzerinden alınır. İkinci haftanın ilk iş günü yapılan nakil başvurularının boş kontenjandan fazla olması durumunda nakil ile gelecek olan e-Okul sistemi üzerinden kura çekilerek belirlenir ve ardından bu kişilerin nakilleri yapılır.'' hükümlerine göre sınıf mevcutlarında üst sınırın 30 olabileceği anlaşılmaktadır.

Yukarıda anılan mevzuat birlikte değerlendirildiğinde; İlimizde 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren;

1- İlkokullarımızda açılacak olan 1. sınıflarda öğrenci sayısı 30'dan fazla, zorunlu hallerde 40'dan fazla olmamak şartıyla şube oluşturulması, 30 öğrenciyi aşmadan yeni şubenin açılmaması,

2- Ortaokullarımızda ve imam hatip ortaokullarımızda açılacak olan 5. sınıflarda öğrenci sayısı 30'dan fazla, zorunlu hallerde 40'dan fazla olmamak şartıyla şube oluşturulmaması, 30 öğrenciyi almadan yeni şubenin açılmaması,

3- Bünyesinde ana sınıfı olan okullar ile anaokullarımızda ve uygulama sınıflarında öğrenci sayısı 20'den fazla olmaması esastır. 20 öğrenciyi aşmadan yeni şubenin açılmaması gerekmektedir.

İlimiz genelinde uygulamada birlik sağlanması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımının sağlanması, kamu zararı oluşmasını ve farklı uygulamaların ortaya çıkmasını önlemek amacıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizce hassasiyetle takip edilmesi, iş ve işlemlerin ilgili kanun ve yönetmeliklere göre yapılması, farklı herhangi bir uygulama gerçekleştirilmemesi hususunda gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.