Öne Çıkanlar A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Nitelikli Personel uzaktan eğitim

Sürekli Öğretmen Ataması Olacak

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Türkiye, eğitimde eğitim çağı nüfusunun tamamını eğitim sistemine dahil ederken, büyük bir başarı sağlarken diyor ki aynı zamanda bunu kaliteye rağmen yapmadı. Mesela öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ciddi bir şekilde azaltarak OECD ortalamasına yaklaştırdı. Hatta lisede OECD ortalamasından bile daha iyi noktaya geldi. Bu nasıl oldu? Her yıl atanan öğretmenlerle oldu. 2000'li yıllarda 500 bin civarında öğretmen varken eğitim sisteminde şu anda 1 milyon 250 öğretmeni olan bir eğitim sistemimiz var. Yani şu anda eğitim sisteminde olan öğretmenlerin yüzde 75'i son yirmi yılda atandı. Bu ne demektir? Türkiye bu kalite odaklı büyümesini sürdürecek, dolayısıyla sürekli öğretmen ataması olacak.'' dedi ve KPSS puanıyla bundan sonra da atamaların yapılacağını ifade etti. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Son 1 ayda çok ciddi sayıda öğretmen ataması yaptık. Önce engelli öğretmen atamasıyla başladık. Tüm başvuran engelli öğretmenleri atadık. Daha sonra kontenjan açmadığımız puanı olan engelli öğretmenlerimizin atamasını yaptık. 8 Mayıs tarihinde son 20 yılın tek seferdeki en yüksek sayıda atamasını gerçekleştirdik. Tabi yeterli mi? Biliyorsunuz OECD'nin yayınladığı bir rapor var. O raporda çok enteresan bir rapor var. Türkiye'de öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ciddi şekilde azalttı ve OECD ortalamasını yaklaştı. Bu her yıl atanan öğretmenlerle oldu. 2000'li yıllarda 500 bin civarında öğretmen varken şuanda 1 milyon 250 bin öğretmenimiz var. Bu ne demektir. Türkiye bu kalite odaklı büyümesini sürdürecek dolayısıyla sürekli öğretmen ataması olacak. 2022 Kpss ile ilgili ilave atamalar olacak, 2023 Kpss ile de 2024 Kpss ile de. Çünkü eğitim sistemi sürekli büyüyor.'' dedi.

22 Mayıs 2023 tarihinde TRT Haber canlı yayınına katılan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atamalar konusunda ''Son bir ay içerisinde gerçekten çok ciddi rakamlarda öğretmen ataması gerçekleştirdik. Önce engelli öğretmen ataması yaptık, 3 bin 500 engelli öğretmen, Cumhurbaşkanımız da katıldı, onun teşrifiyle atamayı gerçekleştirdik. Orada Cumhurbaşkanımız bir müjde verdi, 'Başvuru yapıp da atanamayan tüm engelli öğretmenleri de atayalım.' dedi ve biz kısa sürede onların da atamasını gerçekleştirdik. Sonra kontenjanı açmadığımız için 234 engelli öğretmenimizin başvuramadığını öğrendik, onlar için de ek kadro alarak onların atamasını da gerçekleştirdik. Diğer taraftan, sizin de değindiğiniz gibi 8 Mayıs'ta son yirmi yılın tek seferdeki en yüksek atamasını gerçekleştirdik:45 bin öğretmen. İnşallah bu öğretmenlerimiz, eylül ayı içinde görevlerine başlayacaklar. 2000'li yıllarda 500 bin öğretmen varken bugün 1 milyon 250 bin öğretmen var. Yani şu andaki eğitim sisteminde öğretmenlerin yüzde 75'i, hatta daha fazlası son yirmi yılda atanan öğretmenlerden oluşuyor. Dolayısıyla inşallah, bundan sonra da sadece 45 binle sabit kalmayacak.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.