Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Milli Eğitim Bakanlığı

Tarihi Değişen YKS ve LGS Nasıl Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere tüm bakan ve bakanlıklar, kurumlar Koronavirüs salgınını en az hasar ile atlatabilmek için başından beri canla başla çalışma yürüttüler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mayıs 2020 tarihli Kabine Toplantısı’nın ardından Normalleşme Takvimi açıklamasının içerisinde YKS ve LGS tarihinde değişiklik yapıldığı yer aldı.

 Daha önce 25-26 Mayıs 2020 tarihinde yapılacağı duyurulan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) 27 - 28 Haziran 2020, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran 2020, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Hatta, üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönebilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YKS ve LGS tarihindeki değişiklik açıklamasının ardından YÖK ve MEB cephesinden konulara ilişkin açıklamalar geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS konusunda yapılan açıklamada, ''Korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle bu yıl ilk defa öğrenciler kendi okullarında sınava girecek, sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak olan kurşun kalem, kalemtıraş vede leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak. 

Öğrencilerin sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon, saat ve sıra bilgileri e-okul üzerinden açıklanacaktır. Sınav giriş belgeleri, okul yönetimleri aracılığıyla sınav günü, sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numarasına göre masalarına götürülecek. 

Okulda kantinler açık olmayacağını göz önünde bulundurarak öğrenciler ihtiyaç duyacakları su, dezenfektan vede peçeteyi yanlarında bulundurabilecekler. Hatta her sınıfta dezenfektan ve peçete okul idareleri tarafından bulundurulacaktır.

Sınava gelen öğrencilere, velilere ve sınavda görevli bütün çalışanlarla okul idaresi aracılığıyla okul girişinde ellerine dezenfektan uygulaması yapılacak ve ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılacaktır. 

Geçerli kimlik belgenizi en geç sınavdan 1 gün önce veliniz ile beraber kontrol ederek hazır bulundurulacak.

Geçerlik kimlik belgesinde 15 yaş sebebiyle fotoğraf bulundurması gerekenler gerekli değişikliği durumdan dolayı yapamamaları göz önüne alınarak fotoğraflı geçerli kimlik belgesi şartı aranmayacaktır.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için sadece bir veliniz ile beraber sosyal mesafe kurallarına uyarak, sınav günü en geç saat 09:00'da kendi okulunuzda hazır bulunmanız gerekmektedir.

Öğrenciler, önceden dezenfekte edilmiş okul binalarına maskeleri takılı halde, bekletilmeden sosyal mesafe korunarak, sırayla içeri alınacaktır. 

Bütün okullarımızda Rehber öğretmenlerimiz koronavirüs önlemlerinin denetimi kapsamında velilerimize ve öğrencilerimize yardımcı olmak için okul dışında görevli olacaklardır.

Birinci oturum sonunda verilecek teneffüste öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolü dahilinde bina bahçesine çıkabilecektir. Öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler aracılığıyla kontroller yapılacaktır. Öğrencilerin velilerle bir araya gelmesine asla izin verilmeyecektir.

İkinci oturum için öğrenciler binalara sosyal mesafe korunarak sırayla alınabilecektir.

Velilerin okul bahçelerine girişlerine izin verilmeyecektir. Öğrencilerin okul binalarına giriş vede çıkışlarında velilerin izdiham oluşturmamaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekmektedir.

Sınav sonunda öğretmenleri gözetiminde binadan çıkan öğrenciler velilerine teslim edilecektir Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.’’ denildi.

YÖK'ten yapılan açıklamalarda''Ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında koronavirüs(Covid-19) küresel salgınına karşı göstermiş olduğu başarılı süreç ile ilgili olarak geçilmesi planlanan normalleşme durumunun değerlendirildiği ve belirlendiği Kabinenin kararı doğrultusunda

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, ÖSYM aracılığıyla gerekli koruyucu önlemler alınarak 27 – 28 Haziran 2020 tarihinde yapılacaktır.

TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır.

Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı ''bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla'' 170'e çekilmiştir.'' denildi.

Öğrencilerin lgs sınavı

yks sınavı
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.