Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Taşınır (Donatım) Ödeneği Talebi (6 Mayıs 2021)

Genel Müdürlüğümüze bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının ihtiyaç duyduğu taşınırların alınması için gerekli olan ödenekler (06.01 Ekonomik Kodundan) 2021 yılından itibaren MEBBİS Ödenek Takip Modülü üzerinden okul / kurumlarımız tarafından talep edilmeye başlanmış olup bazı okullarımızın ödenek talep etmekte bilgi eksiliği nedeniyle güçlük çektiği anlaşılmaktandır.

Okullarımız, ihtiyaç duyduğu taşınırların (donatım) temin edilmesinde gerekli olan ödeneği, 27.01.2021 tarihli ve E-20880154-841.01.01-19765538 sayılı yazımızda da açıklandığı üzere aşağıda hususlar doğrultusunda talep edeceklerdir.

1) Öncelikle ihtiyaç duyulan taşınırlar tek tek miktarları ile belirlenecek ve listelenecektir. Taşınır (Demirbaş) olmayan malzemeler listeye dahil edilmeyecektir. Taşınırların birim fiyatları mevcut mevzuat çerçevesinde piyasa araştırması yapılarak tespit edilecektir.

2) İhtiyaç duyulan taşınırlar DYS üzerinde yazılacak yazı ile ilçe milli eğitim müdürlüğü aracılığı ile il milli eğitim müdürlüğüne gerekli izin alınmak üzere gönderilecektir. Bu yazıda mutlaka 841.xx dosya numarası kullanılacaktır.

3) İl milli eğitim müdürlüğü okulun talebinin uygun bulunduğunu aynı dosya numarası ile yazılı olarak ilgili okula bildirmesi halinde okullar tarafından MEBBİS Ödenek Takip Modülü aracılığı ile ödenek talebinde bulunabileceklerdir. 

4) Talep esnasında il milli eğitim Müdürlüğünün uygun yazısı, alınması düşülen malzeme liste (birim fiyatlı) ve piyasa araştırması tutanağı PDF formatında okunabilir olarak MEBBİS Ödenek Takip Modülüne eklenecektir. 

5) Talep esnasında MEBBİS Ödenek Takip Modülünde bulunan açıklamalar bölümüne detaylı açıklamalar (malzemelere neden ihtiyaç duyulduğu, nerede kullanılacağı, hangi alan/dal için alınacağı, alınacak malzemelerden okulun taşınır kayıtlarında bulunup bulunmadığı var ise miktarları vb.) yapılmalıdır. Eğer açıklama ilgili alana sığmıyor ise boş bir sayfaya yazılıp belge olarak eklenebilir.

6) Taşınır ödenek talepleri MEBBİS Ödenek Takip Modülü aracılığı ile yapılması gerektiğinden ayrıca Genel Müdürlüğümüzden yazılı olarak talep edilmeyecektir.

7) Okul/kurumlarımızda bulunan atölyelerin donatım ihtiyaçları için "06.02 Menkul Mal Üretim Giderleri" ekonomik kodunda da ödenek talebinde bulunabileceklerdir. Bu ekonomik koddan yapılacak taleplerde yukarıda açıklandığı gibi MEBBİS Ödenek Takip Modülü üzerinden yapılacaktır.

8) Genel Müdürlüğümüz tarafından okul/kurumlarımızın talebi üzerine gönderilen ödenekler amacı dışında kullanılmayacaktır." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.