Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

TEFBİS İşlemleri (13 Ocak 2023)

Temel Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Tuncay MORKOÇ imzalı resmi yazıda "29/5/1986 tarihli ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde bulunan ve resmî okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim alan 3-5 yaş aralığındaki Türk vatandaşı çocukların eğitim süreçlerindeki beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri açısından nakdî olarak desteklenmesi amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (ASHB) ile Bakanlığımız arasında “Okul Öncesi Eğitim Alan Çocukların Desteklenmesi Protokolü” imzalanmıştır.

Bakanlığımıza bağlı tüm resmi okul ve kurumların TEFBİS Okullar Modülü'nde yer alan Banka Hesap Bilgileri ekranına ilgili hesaba ait (Okul Aile Birliği, Okul Öncesi, Proje Hesabı) Vergi Kimlik Numaralarını ve İBAN'larını tanımlayabilecekleri bir veri giriş alanı oluşturulmuş olduğu, Bakanlığımız ile kurum ve kuruluşlarca yapılacak proje veya protokoller kapsamındaki nakdi desteğin bankalar aracılığı ile aktarımının yapılması için resmi okul ve kurum Vergi Kimlik Numarası, İBAN, Hesap Adı ile diğer bilgilerin eksiksiz olarak TEFBİS modülüne tanımlamaları gerektiği Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 08.11.2022 tarihli ve E-90812931-166.99-63085994 sayılı yazısı ile bildirilmiştir.

Eylül 2022 dönemi sosyal yardımları TEFBİS bilgileri ile banka bilgileri eşleşen okulların, Okul Öncesi Aidat Hesabı veya Okul Aile Birliği Hesaplarına gönderilerek süreç tamamlanmıştır. Bu süreçte bazı okul ve kurumların, Okul Öncesi Aidat Hesabı veya Okul Aile Birliği Hesabına ait İBAN ve Vergi Kimlik Numarasının TEFBİS modülüne işlenmemesi, yanlış işlenmesi veya banka hesap adı ile TEFBİS'te yer alan okul adı bilgisinin eşleşmemesi (TEFBİS'te yer alan Okul ve Kurum adının ilgili banka şubesindeki hesap adı ile eşleşmesi gerekir) nedeni ile nakdi destek gönderilememiştir.

Söz konusu protokol kapsamında Ekim/Kasım/Aralık 2022 dönemine ait (3 Aylık) sosyal yardımların gönderilmesi (nakdi destek) için hazırlıklar devam etmektedir. Nakdi destek gönderilecek okul ve kurumların TEFBİS ve Banka Bilgilerini kontrol etmelerini, bilgilerinde değişiklik varsa en kısa sürede güncellemeleri önem arz etmektedir. Yazımızın Bakanlığımıza bağlı tüm resmi Okul Öncesi Eğitim kurumlarına (Anaokulları ile bünyesinde Ana Sınıfı veya Uygulama Sınıfı Bulunan Tüm Okul ve Kurumlar) gönderilerek bilgilendirilmesi hususunda; bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.