Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzaktan eğitim

TEKNOFEST 2023 Duyuru Çalışmaları (20 Ekim 2022)

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür V. Ertuğrul GEÇGİL imzalı resmi yazıda ''Türkiye'nin Teknolojik alanlarda yetkinliğini geliştirmesi ve söz sahibi olabilmesi için gerekli paradigmik değişimin şüphesiz en önemli ayağını, toplumun milli teknoloji geliştirme süreçlerine olan desteğinin artırılması ve ilgili alanlarda yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunulması oluşturmaktadır. Bu hedefler doğrultusunda toplumun her bir bireyinin aynı ideal ve heyecan ile ülkemizin kabiliyetlerine, gücüne ve geleceğine olan inancı, "Milli Teknoloji Hamlesinin" zeminini oluşturmaktadır. Bu hedefe ulaşabilmenin ön koşullarından birisi ise dünyada yüksek teknoloji projelerinin lokomotifi kabul edilen Havacılık ve Uzay alanlarında söz sahibi olabilmektir.

Bu amaçlar doğrultusunda dünyan en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2023 Teknoloji Yarışmalarında bu yıl 41 ana yarışmada 102 alt kategori düzenlenecektir. lkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençlerin, mezunların ve profesyonellerin katılabileceği yarışmalarda ön elemeyi geçen takımlara 30 Milyon TL’den fazla malzeme desteği ve finale kalan takımlara ulaşım-konaklama desteği sağlanacak, dereceye giren takımlara ise 13 Milyon TL’den fazla para ödülü verilecektir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, 30 Nisan - 6 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline başvurular için son tarih 20 Kasım 2023 olup, festivale dair detaylı bilgi ve başvuru linkleri www.teknofest.org internet adresinde mevcuttur.

Söz konusu festivalin İlinizde bulunan Bakanlığımıza bağlı okul/kurumlarda duyurusunun yapılması, "mth.tc/basinodasi" linkinde bulunan duyuru afişlerinin temin edilerek sergilenmesi ve uygun görülen tüm reklam mecralarında destek verilmesi hususunda; bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

T32022/161 sayılı TEKNOFEST 2023 Duyuru Çalışması konulu 13 Ekim 2022 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.

Söz konusu resmi yazıda ''Türkiye'nin teknolojik alanlarda yetkinliğini geliştirmesi ve söz sahibi olabilmesi için gerekli paradigmik değişimin şüphesiz en önemli ayağını, toplumun milli teknoloji geliştirme süreçlerine olan desteğinin artırılması ve ilgili alanlarda yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunulması oluşturmaktadır. Bu hedefler doğrultusunda toplumun her bir bireyinin aynı ideal ve heyecan ile ülkemizin kabiliyetlerine, gücüne ve geleceğine olan inancı, ''Milli Teknoloji Hamlesi''nin zeminini oluşturmaktadır. Bu hedefe ulaşabilmenin ön koşullarından birisi ise dünyada yüksek teknoloji projelerinin lokomotifi kabul edilen havacılık ve uzay alanlarında söz sahibi olabilmektir.

Bu amaçlar doğrultusunda ilki 2018 yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST, bu sene 26-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Türkiye Dışında ilk defa Azerbaycan'da Bakü Crystal Hall ve çevresindeki sahil bulvarında düzenlenmiştir. Türkiye'de ise Karadeniz bölgesi ağırlıklı 16 farklı ilde yarışmaların gerçekleştirildiği TEKNOFEST Karadeniz 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleşen final etkinliğiyle birlikte toplam 1.250.00'den fazla ziyaretçiyi ağırlamıştır.

Biri yurtdışı olmak üzere kuruluşundan bu yana toplam 6 defa gerçekleştirilen TEKNOFEST'in 2023 yılında İzmir, Ankara ve İstanbul olmak üzere 3 farklı ilde düzenlenmesi planlanmaktadır. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ülkemizin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 102 kurumla birlikte düzenlenmektedir.

TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen fuat etkinlik alanları, uçuş gösterileri, seminerler ve aktiviteler ile toplumun her kesiminin Milli Teknoloji Hamlesi'ne olan ilgilerinin artırılması hedeflenmiştir. Bu faaliyetlerle birlik bu sene 41 farklı teknoloji yarışmasıyla ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunulması amaçlanmıştır. İlkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençlerin, mezunların ve profesyonellerin katılabileceği yarışmalarda ön elemeyi geçen takımlara 30 Milyon TL'den fazla malzeme desteği, Ankara, İzmir ve İstanbul'daki TEKNOFEST etkinliklerine katılmaya hak kazanan takımlara ulaşım-konaklama desteği sağlanacak, dereceye giren takımlara ise 13 Milyon TL'den fazla para ödülü verilecektir. Festivale dair detaylı bilgi ve başvuru linkleri www.teknofest.org web sitesinde mevcuttur.

TEKNOFEST 2023 duyuru çalışmaları kapsamında ekte bulunan metinler kullanılarak Milli Eğitim Bakanlığı'mıza bağlı okul ve kurumlara e-posta ve SMS yoluyla ulaşılması, ''mth.tc./basinodasi'' linkinde bulunan duyuru afişlerinin baskı alınarak Bakanlığımıza bağlı okulların görünür yerlerinde sergilenmesi ve uygun görülen tüm reklam mecralarında destek verilmesi hususlarında gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

MAİL METNİ 

Cumhuriyetimizin 100. yılında medeniyetlerin başkenti İstanbul'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2023'ün Teknoloji Yarışmaları başvuruları başladı!

Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2023'te bu yıl 41 farklı yarışma düzenlenecek.

Uzay ve havacılıktan, sağlık ve yazılıma, ulaşım sistemlerinden tasarım ve eğitime, çevre ve tarım teknolojilerine kadar birbirinden çeşitli ve tamamı geleceğin odak alanlarında kurgulanmış yarılmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve başvurunuzu gerçekleştirmek için mth.tc/yarismalar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi 20 Kasım 2022!

Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda fikri hür, vicdanı hür gençliğin, sorgulaması, üretmesi ve geliştirmesi için.

TEKNOLOJİ GELİŞTİREN BİR TÜRKİYE HEDEFİYLE...

SMS METNİ

TEKNOFEST 2023 Teknoloji Yarışmaları'na başvurular başladı. Detaylı bilgi ve başvuru için mht.tc/yarismalar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.