Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu öğretmen

Telafi Eğitimi ve Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Son olarak 1 Mart 2021 tarihinde başlayan kademeli normalleşme sürecinde Haziran ayına gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mayıs 2021 tarihinde Haziran ayında geçerli olacak kademeli normalleşme kararlarını açıkladı.

Açıklanan karara göre; Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecek. Bu sınırlama cumartesi 22 ile pazartesi 5 arasında yani pazar günün tam kapsayacak şekilde uygulanacak.

Kademeli normalleşme sürecinde öğrenci ve öğretmenler de unutulmadı, eğitime yüz yüze mi uzaktan mı devam edileceğini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Mayıs 2021 tarihinde yaptığı açıklamada "Kavuşuyoruz! Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz." dedi.

Turkuvaz Medya Grubu ve yeni ekonomi dergisi InBusiness öncülüğünde sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturma misyonuyla başlatılan Küresel Umut Festivali kapsamında düzenlenen "Sürdürülebilir Hikayeler Webinar Serisi"nin beşincisi "Yeni Nesil Eğitim, Yeni Neslin Eğitimi" temasıyla gerçekleştirilen seminere video mesaj gönderen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Başlattığımız telafi programıyla dezavantajlı grupta yer alanlar öncelikli olmak üzere akademik, sosyal, duygusal, fiziksel ve sağlık yönlerinden salgın döneminde öğrencilerimizin ortaya çıkan açıklarını kapatmayı hedefliyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre; Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alabilecek; 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 26 Mayıs 2021 tarihinde kişisel twitter hesabından ''Eğitimde telafi uygulamasına hazırız. Büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle; akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak.'' açıklamasını yapmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 27 Mayıs 2021 tarihinde kişisel twitter hesabından ''Canım çocuklarım; Eğitimde telafi programımız; ekrandan uzaklaşacağımız, sosyal duygusal alanda iyileşeceğimiz ve fiziksel olarak aktif olacağımız, katılımınızın ihtiyacınıza ve isteğinize bağlı olacağı ve eğlenerek öğreneceğiniz bir program. Sevgiyle...'' açıklamasını yapmıştı.

MEB Personel Genel Müdürü Ömer İnan ise kişisel twitter hesabından ''Telafi programımızın "yaz dönemi" kapsamında, isteyen öğretmen ve öğrencilerimize, ikamet veya tatil adreslerinde; sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler için imkânlar oluşturuyoruz. Öğretmenlerimiz, bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabileceklerdir.'' açıklamasını yapmıştı.

‘Türkiye’nin Telafi Eğitimi Yol Haritası’ başlıklı rapor hazırlayan Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise “Haziran başında okullar kapatılmalı, tüm hazırlıklar tamamlanarak ağustos başında yüz yüze eğitime başlanmalı” önerisini getirmişti.

Türkiye'nin Telafi Eğitimi Yol Haritası'na https://tedmem.org/download/turkiyenin-telafi-egitimi-yol-haritasi?wpdmdl=3669&refresh=60b217128054a1622284050 linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.