Öne Çıkanlar MEB memurlar EYT Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer

Tercih Danışmanlığı (29 Haziran 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''illere gönderilen Tercih Danışmanlığı Kılavuzu madde 3.3. “Tercih danışmanlığı birimleri, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden hizmet verecek olup kendileri için planlanmış çalışma saatleri süresince EBA’da aktif olarak bulunacaklardır. Okullarda kurulan tercih danışmanlığı birimleri hiçbir surette yüz yüze hizmet vermeyecek olup RAM’larda kurulan tercih danışmanlığı birimleri ise EBA üzerinden hizmet verecek olmaları yanı sıra sadece internete erişimi  olmayan ya da önceki yıllarda mezun olan öğrenci/bireyler için önceden planlanması koşulu ile yüz yüze hizmet verebileceklerdir.” hükmüne yer verilmiştir.

Her ne kadar online olacağı duyurulsa da birçok rehber öğretmen/psikolojik danışman gönüllü olarak yüz yüze tercih rehberliği hizmeti verebileceğini kurumlarına bildirmişlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı doğrultusunda planlama yapıp çeşitli nedenlerle, idaresine adres bildirimi yapmak suretiyle, görev yerinden farklı yerlere giden ve EBA üzerinden online tercih danışmanlığı yapacak birçok rehber öğretmen/psikolojik danışman, bazı il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürlüklerinin tercih döneminde tercih danışmanlığı hizmetlerini yüz yüze yürütmeleri konusunda resen görevlendirilmek suretiyle görev yerlerine çağırılarak mağdur edilmeye çalışılmaktadır.

İdare, Bakanlığın emir ve direktiflerine aykırı işlem yapamaz ve mevzuat hükümlerine aykırı bir emir veremez. İdarenin “tercih danışmanlığının” yüz yüze yapılması ve tercih süresince rehber öğretmen/psikolojik danışmanların okulda bulunması yönündeki yazısı Bakanlığın yayımladığı kılavuza aykırıdır. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanların, gönüllülük esasına göre tercih danışmanlığı görevlerini Bakanlık emirleri doğrultusunda daha önceki yıllarda uygulandığı gibi EBA üzerinden online yapmaları oluşabilecek mağduriyetleri giderebileceği gibi çalışma barışını da sağlayacaktır.

Genel Müdürlüğünüz tarafından, “Tercih Danışmanlığı” iş ve işlemlerinin ilgi yazı doğrultusunda gönüllülük esasına göre yüz yüze ve online olacak şekilde yapılmasının illere bildirilmesi ile Bakanlık birimlerinin uyumunun, her ilde aynı uygulamanın olması bakımından önemli olduğuna ilişkin, gerekli bilgilendirmenin bağlı birim ve kurumlara yapılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.