Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM

Tercih Dönemlerinin Düzenlenmesi (29 Nisan 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Malumunuz üzere Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuç açıklanmasından sonra öğrenci tercih süreci başlatılmaktadır. Rehberlik öğretmenlerine yaz tatili dönemlerinde tercih danışmanlığı kapsamında görevler verilmektedir.

Bakanlığın, tercih dönemlerini yaz tatili başında veya sonunda yapması, tatil planlaması yapan öğretmenleri ve öğrencileri rahatlatacaktır. Yaz tatilinin ortasında yapılacak olan tercih dönemi öğretmen arkadaşlarımızın tatilinin bölünmesine sebep olacak ve öğretmen arkadaşlarımızı sıkıntıya sokacaktır. Tercih dönemlerinin ne zaman yapılacağı eğitim öğretim süreci içerisinde belirlenmesi öğretmenleri tatil planlarını ona göre yapmalarını sağlayacaktır.

Tercih danışmanlığı görevleri isteyen öğretmenlere verilmeli görev almada gönüllülük esasına uyulmalıdır.

Tercih dönemi danışmanlığı için Bakanlığın net bir takvim açıklaması, tercih danışmanlığının yaz başında veya sonunda planlanması, tercih danışmanlığı görevinin gönüllü öğretmenler arasından seçilmesi, tercih danışmanlığı için şehir değiştirmek zorunda kalacaklar için yolluk ve yevmiye ödenmesi konusunda gerekli mevzuat değişikliğinin yapılması hususunda gereğini arz ederim.'' denilmiştir.

Eğitim Gücü-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü'ne gönderilen 2022/494 sayılı Tercih Dönemlerinin Düzenlenmesi konulu 29 Nisan 2022 tarihli resmi yazısı da konu ile ilgilidir.

Anahtar Kelimeler:
Eğitim GücüSen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.