Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Toplum Yararına Programlar (25 Ekim 2021)

Genel Müdür V. Bakan a. Kemal KARAHAN imzalı resmi yazıda ''Hâlihazırda devam eden programlar hariç olmak üzere 01.01.2022 tarihinden itibaren Toplum Yararına Program'ın (TYP) sadece afet, salgın ve acil durum dönemlerinde ilgili kamu hizmetlerinin aksamasını önleyecek şekilde ve geçici süreyle desteklenmesi amacıyla uygulanacağına ilişkin Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 21.10.2021 tarihli ve E-91550395-309-00009897372 sayılı yazısında Ek'te gönderilmiştir. Bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından E-91550395-309-00009897372 sayılı 21 Ekim 2021 tarihli Toplum Yararına Programlar konulu Genel Müdür V. Oğuz Kağan GÜLDOĞAN imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere 12/03/2013 tarih ve 28585 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinin dördüncü bölümünde düzenlenen Toplum Yararına Program (TYP) işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla kamu yararının daha yüksek olduğu alanlarda İŞKUR tarafından uygulanan maliyeti İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanan bir aktif işgücü piyasası programıdır.

Hâlihazırda devam eden programlar hariç olmak üzere 01.01.2022 tarihinden itibaren TYP sadece afet, salgın ve acil durum dönemlerinde, ilgili kamu hizmetlerinin aksamasını önleyecek şekilde ve geçici süreyle desteklenmesi amacıyla uygulanacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının süreklilik arz eden hizmetlerinin bu kapsam dışında olduğu açıktır.

2022 bütçe çalışmalarının yapıldığı bu süreçte kamu kurum ve kuruluşlarının süreklilik arz eden görevlerini gerçekleştirecek personelin kamu kurum kuruluşlarının kendi bütçeleri dâhilinde planlamaları uygun olacaktır. Bilgi edinilmesi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.