Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

TRT EBA TV'de Yeni Dönem

TRT EBA TV'de bugüne kadar 3344 ders ve etkinlik yayımlandı ve 21 Eylül'de başlayacak yeni dönem yayınlarında kullanılmak üzere 4 bini aşkın video çekimleri sürüyor. 

TRT EBA TV kanallarında ders yayınları dışında öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik içerikler sunan "Tasarım ve Beceri Atölyeleri", "Özel Eğitim", "Bizden", "Hazır Mısın?" ve "Öğretmenler Odası" programları da devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın birikimi ve arkamızda TRT'nin gücü var. Bu çapta bir iş dünyada sadece Türkiye'de yapıldı. Türkiye'nin bütün ülkelerden daha iyi bir duruma nasıl gelebileceği sorusunu hep gündemde tuttuk ve bunu da çok büyük ölçüde başardık. Çok iddialı olarak söylüyorum, dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. İnternete ulaşamayan çocuklarımız için sayısı 6 binlere ulaşan EBA Destek Merkezi kurduk. İnternet ve bilgisayar ihtiyacı olan her çocuğumuz bu merkezlere gelip çalışabilir. Her çocuğumuz okuldaki derslerini TRT EBA'dan izleme imkanına sahip. Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuracağız. Bu konuda büyük bir vizyonumuz, hedefimiz var, hayalimiz bu." dedi.

Kamu yayıncısı olarak TRT'nin çok kısa sürede 3 kanalı hayata geçirerek dünyaya örnek olduğunu söyleyen TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, "3 haftada 3 kanalı gerçekleştirdik. Yapabilir misiniz diye sorduklarında kapasitemize bakmadan evet dedik. Kamu yayıncısı olarak tüm gayreti göstermemiz gerekiyordu. Tüm dünyada örnek bir vaka olduk bu kadar kısa sürede yayın hayatına geçebildik. 18 milyon öğrencimizi EBA kanallarıyla buluşturduk. TRT olarak son 2 yıldır dijital platformlara yatırım yapıyoruz. 10 stüdyoda günde 60 ders çekiyoruz." dedi..

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzaktan eğitimle ilgili çalışmalarla ilgili bilgilere "www.uzaktanegitim.meb.gov.tr" ve "www.eba.gov.tr" internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.