Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

TÜBİTAK Proje Yarışmalarına Öğrenci ve Öğretmenlerin Katılımları (24 Aralık 2020)

Genel Müdür Bakan a. Cengiz Mete imzalı resmi yazıda ''Ortaokul ve lise öğretim süreci devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılında 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve "Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması düzenleneceği hususundaki TÜBİTAK'ın 18 Aralık 2020 tarih ve 93549059-115.99-E.192678 sayılı yazısında belirtilen duyuru yazımız ekinde yer almaktadır.

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı için Genel Müdürlüğümüze bağlı kurumlarımızda "52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" ve "Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasına" katılımı teşvik için, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin ilgili birimlerince gerekli duyuru ve bilgilendirme iş ve işlemlerinin yapılması hususlarında; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.’’ denilmiştir.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından 93549059-115.99-E.192678 sayılı TÜBİTAK Proje Yarışmalarına Öğrenci ve Öğretmenlerin Katılımları konulu 18 Aralık 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Başkan Prof. Dr. Hasan Mandal imzalı resmi yazıda ''Ortaokul ve lise öğretimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Kurumumuz tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılında 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenecektir.

15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölgesel ve final olmak üzere iki aşamalı olarak yapılmaktadır. Bölgesel yarışmalar Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölgede düzenlenmektedir. Bölgesel yarışmalarda birincilik ödülü alan öğrenciler daha sonra belirlenecek bir ilde yapılacak final yarışmasına davet edilmektedir.

Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Bölge Sergileri'nin 12 bölgede 0508 Nisan 2021 tarihleri arasında ve Final Sergisi'nin 07-11 Haziran 2021 tarihleri arasında, Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergileri'nin 12 bölgede 22-25 Mart 2021 tarihleri arasında ve Final Sergisi'nin 24-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi'nin ise 30-31 Mart-01 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılması planlanmaktadır. Yapılacak yarışmalara katılacak öğrenci ve öğretmenlerin listesi Kurumumuz Internet sayfasından yayınlanacaktır.

Söz konusu yarışmalara katılacak olan öğrenci ve öğretmenlere yarışmalara katılımları için gerekli iznin verilmesi hususunu arz ederim.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.