Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Türk Eğitim-Sen'den İl/İlçe Emri Verilmesi Talebi

Bakanlığınızca yayınlanan 2021 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu'nun ''Genel Açıklamalar'' başlıklı 2. maddesinde ''652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37'nci maddesinin dokuzuncu fıkrası kapsamındaki eğitim kurumları ile bilim ve sanat merkezleri hariç olmak üzere, alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı ile alanlar itibarıyla muhtemel boşalacak eğitim kurumları Bakanlığın ''personel.meb.gov.tr'' internet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer değiştirmeler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır.'' açıklamasına yer verilmiştir.

Bu düzenlemeye göre yapılan 29 Ocak 2021 tarihli mazerete bağlı yer değişikliği atamalarında; sınırlı kontenjanlar ve hizmet puanı üstünlüğünün dikkate alınması sebebiyle çok sayıda öğretmenimiz mazerete bağlı yer değişikliği yapamadıkları için mağdur olmuştur.

2021 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunda il/ilçe emri uygulamasına yer verilmemesi, aile bütünlüğünü sağlama noktasında ciddi bir mağduriyet yaratmış, Anayasa ile güvence altına alınan sağlık ve aile bütünlüğünün korunması gibi temel hakların ihlaline neden olmuştur.

Bu bağlamda; 2021 yılı yarıyıl tatili özür durumu yer değiştirmelerinde; il/ilçe emri verilmemesinden dolayı ve kadro yetersizliği gerekçesiyle mazerete bağlı yer değişikliği yapamayarak mağdur olan öğretmenlerimize her defasında ısrarla dile getirdiğimiz 50 km sınırı baz alınarak veya eşinin bulunduğu il/ilçeye atanmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan 3 yıl şartı dikkate alınarak il/ilçe emri hakkı verilmesi konusunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.