Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzaktan eğitim

Ücretli Öğretmenlere 10 Saat Daha Ek Ders Görevi Verilme Durumu

Daire Başkanı Bakan a. Ahmet Aytaç imzalı resmi yazıda ''İlinize bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı ders okutmak üzere görevlendirilenlerden normal müfredat kapsamında haftada 30 saat ders okutanlara Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 9'uncu maddesinde geçen ''resmi görevliler'' kapsamında değerlendirilerek haftada 10 saate kadar daha ders görevi verilip verilemeyeceğine ilişkin 4 Aralık 2018 tarihli ve 87810615/45.99/23283791 sayılı yazımız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 9'uncu maddesinde ''(1) Öğretmen sayısının yetersiz olması halinde;

a) Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;

1) Bu Karar kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmi görevliler ile sınıf öğretmenlerine ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate, 

2) Resmi görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir.

b) İlgili mevzuatında belirtilen esaslara göre uzman ve usta öğretici olarak nitelendirilenlerden;

1) Resmi görevi bulunanlara haftada 10 saate,

2) Resmi görevi bulunmayanlara haftada 40 saate kadar okul öncesi, mesleki ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders görevi verilebilir.'' hükmü yer almaktadır.

Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlerin haftada 30 saate kadar ders okutabilmeleri zaten resmi görevlerinin bulunmaması halinde mümkün olabilmektedir. Dolayısıyla bu konumda olanlardan normal müfredat kapsamında haftada 30 saat ders okutanlara, ayrıca Kararın 9'uncu maddesinde geçen "resmi görevliler" kapsamında değerlendirilerek haftada 10 saate kadar daha ders görevi verilebilmesinin mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.