Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Ücretli Öğretmenleri İlgilendiren Kanun Teklifi (7 Nisan 2021)

Devletimizin okullarında fedakarca çalışarak mesleklerini yapan ücretli öğretmenler özverili ve başarılı çalışmalarının karşılığı olarak yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesini istemektedir.

Kadrolu olarak çalışan öğretmenler SGK primi tam olarak yatarken kazanılmış davalar olmasına rağmen aynı kutsal görevi yapan ücretli öğretmenlerin SGK primleri 16,17 gün üzerinden hesaplanarak yatırılmaktadır.

Milli Bayramlar ve hava şartlarından ötürü yapılan tatillerde kadrolu öğretmenlerin maaşlarında herhangi bir kesinti olmazken daha düşük ücret alan ücretli öğretmenlerimizin maaşında kesinti yapılmaktadır. Zaten yaz tatillerinde ve ara tatillerde maaş ödenmeyen, ek ders ücretine zam gelince maaşlarında cüzzi bir miktarda artış olan ücretli öğretmenlerimizle kadrolu öğretmenlerimiz arasındaki maaş farkı her yıl artmaktadır. Eğitim öğretim yılı başında kadrolu öğretmenlere ödenen kırtasiye giderleri ücreti, sosyal kulüp ödeneği, bankaların ödediği maaş promosyonu gibi haklardan faydalanamayan kutsal görev emektarı ücretli öğretmenlerimizin tazminat hakkı da olmayıp SGK primleri yarım yattığı için emekli maaşında da hak kaybı yaşamaktadır.

Yaptığı kutsal görevin onuruna yaraşır imkan ve adil ücret dağılımının sağlanması öğretmenlerimize daha verimli çalışma olanağı oluşturacağından ülkemizin geleceği açısından mutlak önem arz etmektedir.

Bu nedenle kanun teklifimle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ücretli öğretmenlerin hayat şartlarının iyileştirilmesi için ücretlerinde artış sağlamak amaçlanmaktadır.

Kanun teklifine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-3545.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 2/3546 Esas Numaralı 7 Nisan 2021 tarihli Özel Barınma Hizmeti Veren Kurumlar ve Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Büyük Birlik Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM'ne sunuldu. Teklif ile, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ücretli öğretmenlerin, hizmet sürelerinin de kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinde değerlendirilerek kadrolarına atanmaları amaçlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın 3 yıl önce

Ücretli öğretmene kadro

Avatar
Fatma Genç 3 yıl önce

2018 ücretli öğretmen atama yasasına göre emektar ( 10,15.. yıl görev yapan) ücretli öğretmenler tüm şartları sağlayıp MEB onayını aldılar fakat KPSS puan üstünlüğü getirildi ve bu emektar,orta yaşa gelmiş ücretli öğretmenler mağdur oldular,atanamadılar.Aslında KPSS puan üstünlüğü uygulamayacaklarını ifade etmişlerdi.Şartsız atama olmalı, mağduriyet giderilmelidir.Kontenjan ve puan engeli olmadan atama olsun ve emekler heba olmasın inşAllah..

Avatar
Elif 3 yıl önce

Çok haklı bir kanun teklifi

Avatar
Aydın Aydın 3 yıl önce

1.Ücretli öğretmenlik kalkmalı tamamen kadrolu olmalı.
2.Fen edebiyat fakülteleri kapatılmalı.
3.Eğitim fakülteleri kontenjanları azaltılmalı.