Öne Çıkanlar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri başkomiser KYK 464 Personel Alım İlanı 22 Nisan 2024 Pazartesi Günü Okullar Yarım Gün Mü

Ücretsiz Kurslara Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Ocak-5 Şubat 2023 tarihleri arasında Matematik, İngilizce, Bilim ve Sanat alanının 4 farklı kurs açılacak. Matematik ve İngilizce Kursları için; öğretmen başvuruları 7-11 Ocak 2023; öğrenci başvuruları 12-17 Ocak 2023 tarihleri arasında alınacak. BİLSEM Kursları için öğretmen başvuruları 2-6 Ocak 2023; öğrenci başvuruları 9-13 Ocak 2023 tarihleri arasında alınacak.

Matematik ve İngilizce Kursları; 4, 5, 6. Sınıf; 7, 8, 9 ve 10. sınıflarla 11 ve 12. sınıflar için beş grupta etkinlik yapılacak.

Bir öğrenci bu kursların her ikisine de başvurabilecek. Öğrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplamda 20 saatlik programlara dâhil olacak. İki kursa katılan öğrenci, haftada 40 saat ders almış olacak. 
 
BİLSEM destekleme ve yetiştirme kurslarında ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlanacak.

Bir öğrenci en fazla iki farklı atölye/ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edebilecek; haftalık 16, toplamda ise 32 saat atölyelere katılabilecek. BİLSEM kursları 2 ve 12. sınıf aralığındaki tüm öğrencilere açık olacak. 

Yarıyıl tatilinde açılacak ücretsiz kurslara ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''İlk kez yaz tatilinde açtığımız kurslardan 1 milyon öğrencimiz yararlandı. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de çok verimli geçen bu kursların devam etmesini istediklerini belirttiler. Bakanlık olarak biz yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurslarımızla tüm öğrencilerimizin yanındayız. Eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması için kurslarımız her öğrencimizin erişebileceği şekilde tasarlandı. Bu kurslarda öğrenmeyi çok daha eğlenceli hâle getiren bir çerçeve programımız var. Yer sınırlamamız yok. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de bulundukları yerleşim biriminde açılan kurslara katılabilecek. 21 Ocak'ta başlayan kurslar, 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Ocak ayı başında öğrencilerimizin başvurularını alacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.