Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Ücretsiz Öğrenci Oranı (12 Şubat 2023)

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa GELEN imzalı resmi yazıda "06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde öğrenim görmekte olan öğrencileri derinden etkilemiştir. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 13 üncü maddesi üçüncü fıkrasında, "Kurumlar, öğrenim gören öğrenci sayısının yüzde üçünden az olmamak üzere ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlüdür. Bakanlıkça bu oran yüzde ona kadar artırılabilir..." hükmü yer almaktadır.

Özel okulların, anılan Kanun hükmü gereği ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlü oldukları yüzde üçlük oranın yüzde ona çıkarılması ve bu doğrultuda artırılan yüzde yedilik oranın sadece yukarıda belirtilen illerde öğrenim görmekte iken depremden etkilemiş olan öğrenciler için kullanılması 12.02.2023 tarihli ve E-16915068-405.01-70249193 sayılı Makam Oluru ile uygun görülmüştür.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.