Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

UNICEF İhtiyaç Analizi Veri Toplama Çalışması (25 Ekim 2021)

Genel Müdür V. Bakan a. Fikret Yılmaz imzalı resmi yazıda ''salgın döneminde özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların örgün eğitim ortamlarında bilişsel-sosyal ve duygusal gelişim açısından yaşadıkları sorunları/zorlukları tespit etmek, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklara sunulan harmanlanmış eğitim ortamlarının (hizmetlerinin) iyileştirilmesine dönük ihtiyaç analizi gerçekleştirmek amacıyla UNICEF'in katkıları ve Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde; ''Harmanlanmış Ortamlarda Sunulan Özel Eğitim Hizmetlerinin İyileştirilmesine Yönelik İhtiyaç Analizi'' çalışmasına ilişkin Makam Onayı alınmıştır.

Bu kapsamda, Genel Müdürlüğümüzce belirlenen 12 pilot ilimiz İstanbul, Tekirdağ, Aydın, Bursa, Ankara, Adana, Kayseri, Kastamonu, Trabzon, Ağrı, Van, Diyarbakır olup bu illerde bulunan özel eğitim okullarının yöneticileri, rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler-velileri, özel eğitim öğretmenleri, kaynaştırma öğrencisi olan öğretmenler hedef kitle olarak belirlenmiştir. Çalışma kapsamında hedef kitleye uygulanmak üzere 11 veri toplama aracı geliştirilmiş olup, veri toplama araçlarından olan öğretmen aracı, rehber öğretmen/psikolojik danışman aracı, yönetim aracı, öğrenci ve veli aracı çevrim içi ve yüz yüze ortamda uygulamaya yönelik olarak tasarlanmıştır. Bu bağlamda veri toplama çalışmasında Ek-2'de yer alan katılımcılara çalışmanın uygulanması için gerekli kolaylığın gösterilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.