Öne Çıkanlar emekli KYK 464 Personel Alım İlanı Sözleşmeli TBMM Başkanı Binali Yıldırım Okul öncesi eğitim

Ünvan Değişikliği Sınavı ve Adaylık Kaldırma Sınavı Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "son olarak 2015 yılında yapılan unvan değişikliği sınavı aradan geçen beş yıllık sürede yapılmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen dışındaki kadrolarda çalışan personeller ise beş yıldır bu sınavın yapılmasını beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının sesine kulak vermeli, çalışanların bu haklı beklentisini karşılamak adına unvan değişikliği sınav tarihini belirleyerek sınav duyurusunu yayınlamalıdır.

En son yapılan sınavın beş yıl önce yapıldığı dikkate alındığında bu sınavın yapılmaması gelecek planlamasını bu sınavlara bağlayan personelleri her geçen gün mağdur etmektedir. Devlet memurlarının öğrenimlerine göre hak ettikleri unvanlarda görev yapmak istemeleri en doğal hakları olup personel verimliliği açısından da devlet memurlarının istedikleri unvanlarda çalışmaları için gereken kolaylığın sağlanması gerektiği unutulmamalıdır. 

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen dışındaki kadrolarda görev yapan personellerin haklı beklentilerinin karşılanması adına unvan değişikliği sınav tarihinin belirlenerek, sınav duyurusunun ivedilikle yapılmasını talep ettik." dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlerimizin, eğitim fakültesini bitirdikten sonra yüzbinlerce adayla yarıştığını ve KPSS’den yüksek puan alarak mesleğe başladığını, akabinde ise aday memurluğu süresince de uzun bir hazırlık sürecini yoğun şekilde tamamladığını bildirerek, öğretmenlerin Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS)’na tabi tutulmasının hem gereksiz hem de amaca hizmet etmeyen bir uygulama olduğunu söyledi.

Adaylık Kaldırma Sınavı’nın ivedilikle kaldırılmasını isteyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Öğretmenlerimiz, eğitim fakültesini bitirdikten sonra yüzbinlerce adayla yarışıyor ve KPSS’den yüksek puan alarak mesleğe başlıyor. Akabinde ise aday memurluğu süresince de uzun bir hazırlık sürecini yoğun şekilde tamamlıyor. Öğretmenlerimizin, tüm bunların üzerine bir de Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS)’na tabi tutulması hem gereksiz hem de amaca hizmet etmeyen bir uygulamadır. Dolayısıyla AKS ivedilikle kaldırılmalıdır. Eğer ki, öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri için gerekli görülen ilave katkılar var ise bu faaliyetler, aday memurluk süresinde verimli şekilde hizmete sunulmalıdır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, genç öğretmenlerimizin bu haklı beklentisine kayıtsız kalmamalıdır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.