Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Usta Öğretici ve Ücretli Öğretmenlere ilişkin Soru Önergesi (23 Nisan 2021)

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde kısmi zamanlı çalışan 97 bin usta öğretici ve yine Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Örgün Eğitimlerde Çalışan 80 bin ücretli öğretmenler Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen sorumlulukları yerine getirmekle birlikte emeklerinin karşılığı olan sosyal haklardan mahru bırakılmaktadır.

Aynı görevde çalışan kadrolu usta öğreticiler 657 Sayılı Kanun'un tanıdığı tüm haklardan yararlanırken, kadrosuz olarak çalışan usta öğreticilerin ve ücretli öğretmenlerin hiçbir hakka sahip olmaması aynı hizmeti gören kamu görevlileri arasında hizmet karşılık biçimleri bakımından farklılıklar oluşturarak eşitsizliğe neden olmakta ve çalışma başarısını bozmaktadır. Kadrosuz usta öğreticiler ve ücretli öğretmenler kurumlarına 20-25 sene hizmet etmelerine rağmen kıdem tazminatı alamamakta, emeklerine rağmen kurs onayları yenilenmezse işsiz kalmakta, işsizlik sigortasından da faydalanamamaktadır.

Bu çerçevede;

1- COVID-19 salgını döneminde işsiz kalan, maaş alamayan, sigortası yatırılmayan kaç usta öğretici ve ücretli öğretmen vardır?

2- Usta öğreticiler ve ücretli öğretmenlere COVID-19 salgını döneminde herhangi bir yardım yapılmış mıdır?

3- Sayıları 200 bini bulan, asgari ücretin altında maaş alan ve aylardır işsiz kalan usta öğreticilerin ve ücretli öğretmenlerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-44825s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.