Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

Uyum Sınıflarında Bulunan Öğrencilerin Son Değerlendirilmesinin Yapılması (10 Haziran 2021)

Proje Direktörü Erkan Açıkgöz imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2020/7 Sayılı Yabancı Öğrenciler Uyum Sınıfları Genelgesi ile 3. sınıf düzeyinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için uyum sınıfları oluşturulmuştur ve bu öğrencilerden Türkçe dil düzeyi yetersiz olanlar uyum sınıflarına yönlendirilmiştir. Bu kapsamda, 2020-2021 eğitim öğretim yılında uyum sınıflarında öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe dil düzeylerinin değerlendirilmesi planlanmaktadır.

Uyum sınıflarında bulunan öğrencilerin son değerlendirilmesinin yapılabilmesi için Ek-1'deki ''Uyum Sınıfları Değerlendirme Kılavuzu''nda belirtilen hususlara uygun olarak değerlendirme komisyonlarının oluşturulması ve bu komisyonlar aracılığıyla Ek-2'de yer alan Değerlendirme Formundaki yeterliklere göre uyum sınıfında eğitim gören öğrencilerin mevcut Türkçe becerilerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu belirleme sürecinde her bir yeterliğe yönelik puan verme sürecinde Ek-3'de yer alan ''Değerlendirme Ölçütleri'' dikkate alınmalıdır.

Bu kapsamda Uyum Sınıfları Değerlendirme Kılavuzunda yer alan hususlar çerçevesinde Değerlendirme Formlarının uyum sınıflarında bulunan her öğrenci için ayrı ayrı doldurulması ve öğrenci puanlarının en geç 18 Haziran 2021 tarihi Cuma gününe kadar https://piktes.gov.tr/OturumYonetimi/Login adresindeki Sınav Modülüne işlenmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.