Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı

Uzaktan Eğitim ve Yaz Okulu Açıklaması

Her ne kadar Normalleşme Sürecine girmiş olsak da Bilim Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortak kararları sonucu eğitimde uzaktan eğitime devam edilmesine verilmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzaktan eğitimin 19 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek olmasını açıklamasının ardından gözler yaz okulu ve telafi eğitimi yapılıp yapılmayacağına çevrildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okula dönüşle ilgili ve velilere yönelik birçok hazırlıkları olduğunu, stresle baş etme konusunda, öğrencilere destek olma, öğrenci uyumu konusunda el kitapları hazırladıklarını bildirdi.

Sadece dönem başında değil önümüzdeki eğitim öğretim yılı boyunca hangi iş ve işlemlerin nasıl yapılması gerektiği konusunda da kitapçıklar hazırladıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’okula dönüşte hem psikolojik hem sosyal hem fiziksel açıdan hem de sağlık açısından nasıl bir uyum gerçekleştirmeliyiz?’’ sorusunun cevabını arayıp bulduklarını dile getirdi.

Özellikle küçük yaşlarda oyun temelli bir bakış açısı oluşturacaklarını, bütün bunlarla ilgili öğretmen eğitimleri ve videolar hazırlandığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’güçlü bir şekilde geliyoruz inşallah." dedi.

YAZ OKULU NE ZAMAN?

Sınava hazırlanan gençlerimiz için örnek sorular yayınladıklarını, hafta sonu EBA TV'de soru çözümü oturumlarının olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaz okulu programı hazırladıklarının haberini verdi.

Çok ciddi hazırlık çalışmaları içerisinde olduklarının altını çizen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  okullardaki öğretmenlerin çalışmalarının öğrenciler sınava girinceye kadar devam etmesi konusunda tedbirler aldıklarının açıklamasını yaptı.

TELAFİ EĞİTİMİ AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Süreçte edindiğimiz tecrübe, yüz yüze eğitimin muhakkak suretle olması gerektiğini ama uzaktan eğitimin de buna eklenmesinin faydalı olduğunu yani karma bir modele ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Dünya, yüz yüze eğitimle uzaktan eğitimin iç içe olduğu karma bir modele doğru yöneliyor. Türkiye'nin de burada yerini alması kaçınılmaz. Yaz döneminde EBA'da İngilizce dersleri devam edecek. Başlangıç seviyesinde içerikler olacak. Hobilerinize yönelik içerikler olacak. Sizin dilediğiniz her şeyi oraya taşıma gayretindeyiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.