Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu Başvuruları

KamuMeb.net - Genel Müdür Vekili Muammer Yıldız imzalı resmi yazıda ''Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile destek eğitimi programı uygulayan özel eğitim okullarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 6 Ağustos 2014 tarihli ve 67951427/360.04/3245658 sayılı Mütalaa ile belirtilen alanlarda uzman öğretici ihtiyacının özel eğitim alanı öğretmenlerince karşılanamaması durumunda; bu alanda okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi ya da sınıf öğretmenliği alanı mezunu olup Bakanlığımızca düzenlenecek 160 saat teorik ve 80 saat uygulama olmak üzere toplam 240 saat Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kurs programını başarıyla tamamlayanlar, özel eğitim alanı öğretmenleri tarafından uygulanan destek eğitim programlarında uzman öğretici olarak görevlendirilebilecektir.

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüze bağlı özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim personeli ihtiyacının karşılanması amacıyla, yazınız ekindeki tabloda belirtilen yer ve tarihlerde başvuru şartlarını taşıyan adaylar için Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 29 Mart 2019 tarihli ve 43501582-774.01.01-E.6548603 sayılı Makam Onayı ve Bakanlık Makamının 17 Nisan 2019 tarihli ve 43501582-774.01.01-E.7821595 sayılı Makam Onayı doğrultusunda İstanbul ve Erzurum illerinde ''Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu'' düzenlenecektir.

Söz konusu kurs başvuruları belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır.

Bu kurslara Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 28 Ocak 2015 tarihli ve 67951427/360.04/966221 sayılı Mütalaa'da belirtilen; okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi ya da sınıf öğretmenliği sınıf öğretmenliği alanına kaynak gösterilen yükseköğretim mezunlarından özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapanlar ile bu kurumlarda çalışmak üzere sözleşme imzalayıp belirtilen tarihlerde görevlendirme onayı alanlar katılabileceklerdir. (Çocuk gelişimi mezunlarının başvurularının kabul edilmesi için pedagojik formasyon almış olması gereklidir.)

Düzenlenecek kursun yol, konaklama ve diğer giderleri kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacaktır. Ayrıca kursun düzenlendiği eğitim merkezindeki salon, yemek ve diğer giderleri de kamu kurumları için belirlenen meblağı aşmamak kaydıyla, kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacaktır. Kursiyerler, konaklama hizmetini kendileri planlayacaklardır.

Başvurular, destek eğitimi programı uygulayan özel öğretim kurumları tarafından yapılacaktır. Kurumlar bilgi girişleri için ''MEBBİS Özel Öğretim Kurumları Modülü'' altında bulunan ve sadece özel öğretim kurumlarının kullanımına açık olan ''Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri'' ekranını kullanarak ek tabloda yer alan sayılı/numaralı hizmet içi kursunu seçip 22 Nisan 2019 tarihinde 11.00 - 23.59 saatleri arasında sadece bir kursiyer için başvuru yapılacaktır. Başvuru yapıldıktan sonra adayların 22 Nisan 2019 - 25 Nisan 2019 tarihleri arasında görevlendirme onayı olmayanların görevlendirilmelerinin yapılması gerekmektedir. Görevlendirme onayı olmayanların görevlendirme onayına Bakanlıkça düzenlenen ''ÖZel Eğitim Alanına Destek Eğitim Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu'na katılmak şartıyla'' şeklinde şerh düşülecektir.

Kurumlar, kursiyer için ''Özel Öğretim Kurumları Modülü'' altında Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemlerinden başvuruyu onayladıktan sonra aynı sayfada yer alan raporlardan ''Hizmet İçi Eğitim Başvuru Formu'' raporunun çıktısını alarak kursiyerin görevlendirme onayları, diploma ve nüfus cüzdanı fotokopilerini de onaylayarak 25 Nisan 2019 tarihi mesai bitimine kadar bu belgeleri bulundukları il milli eğitim müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

Bu belgeler, il milli eğitim müdürlüklerinin özel öğretim kurumlarının iş ve işlemlerinden sorumlu il milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında, bir şube müdürü ile şef ya da memurdan oluşturulacak komisyon tarafından incelenerek MEBBİS Özel Öğretim Kurumları Modülü altında bulunan Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri, İl Aday Başvuru Onay İşlemleri ekranından en geç 26 Nisan 2019 tarihi öğle saat 12.00'ye kadar başvurusu uygun değerlendirilenler onaylanacak; başvurusu uygun görülmeyenlerin açıklamalar bölümüne gerekçesi belirtilerek başvurusu reddedilecektir. (Başvuru evrakları ve başvuru listeleri il milli eğitim müdürlüklerince muhafaza edilecek, ayrıca Bakanlığa gönderilmeyecektir.)

Yapılan değerlendirmenin sonucunda başvuruları uygun değerlendirilenler ve başvurusu reddedilenler, yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi amacıyla milli eğitim müdürlükleri tarafından adaylara zamanında bildirilecektir.

Belgeleri eksik veya belirtilen şartları taşımayan kursiyerlerin evrakları işleme alınmayacak, başvuruları kursa başlamış olsalar dahi iptal edilecektir. Şartları taşımadığı halde kursu katılmak için başvuru yapan kursiyerlerle ilgili iş ve işlemleri yürüten kurum müdürlükleri hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Başvuruları uygun görülen kursiyerlerin listesi Genel Müdürlüğümüzün (ookgm.meb.gov.tr) internet sayfasında duyurulacaktır.'' denilmiştir.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.