Öne Çıkanlar öğretmen Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı (16 Mayıs 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''12 Mayıs 2022 tarih ve 31833 sayılı Aday Öğretmenlik ve Öğretmen Kariyer Basamakları Yönetmeliği kapsamında yayınlanan Uzman Öğretmenlik/Başöğretmenlik Eğitim Programı ve Yazılı Sınav Takvimi'nde; uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitim programının uygulanmasının 18 Temmuz-5 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacağı belirtilmektedir.

1739 Sayılı Temel Eğitim Kanunu'nun ''Öğretmenlerin İzin ve Tatilleri'' başlıklı, 50/A-(Ek: 15/4/2020-7243/24 md.) Maddesinde, ''Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinlidirler. Ancak bu iki aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikle belirlenecek meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlüdürler. Rehberlik öğretmenleri tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilir. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamaz.'' hükümleriyle, öğretmenlerin tatil dönemlerine dokunulmayacağı açıktır.

Öğretmenlerimizin tatil ve dinlenme hakları, Anayasa ve İLO Sözleşmeleri ile ve belirttiğimiz gibi Temel Eğitim Kanunu hükümleri doğrultusunda korunmaktadır. Getirilen değişiklik ve sonrası sunulan takvim ile öğretmenlerin tatil döneminde mali ve kariyer hakları sağlamaya dönük eğitimi alması, 12 Mayıs 2022 tarih ve 31833 sayılı Aday Öğretmenlik ve Öğretmen Kariyer Basamakları Yönetmeliği'nin 12. maddesine göre zorunlu olduğu hükmü vardır.

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programının, insan temel hakkı olan ve öğretmenlere kanunla verilmiş yaz tatilinde yapılması insan hakları ile ilgili temel sözleşmelere, Anayasa, ilgili kanunlara aykırılık teşkil etmektedir.

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitiminin; kanuna, mevzuata ve insan haklarına uygun olarak düzenlenmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.