Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

Uzun Bir Yaz Tatili Mi Öngörüyorsunuz?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "bizim için birtakım riskli gruplar var. 2 Temmuz'da biz okulun kapanacağını ilan ettik, ara tatilini kaldırdık. 2 Temmuz'a kadar çocuklarımızın desteklenmesi konusunda süreç devam ediyor. Yazın bütün öğrencilerimize zorunlu olarak ya da gönüllü olarak çocuklarımız okullara gelsin diyemeyiz. Çocuklar için tatil de çok önemli. Yaz tatilini iki hafta kısalttık. Yazın televizyon devam edecek, internet desteğimiz devam edecek. Gençlik merkezlerinde, okul, kurs, spor alanlarında eğitimlerimiz devam edecek. Rehberlik faaliyetlerimiz, masal evlerimiz açık olacak. Şimdi olduğu gibi isteyen öğrencilerimiz gelsin diyebileceğiz. Bu yılın telafisi elbette sözkonusu. İYEP o yüzden telafi. Destekleme Yetiştirme kurslarını telafi olsun diye yoğunlaştırdık. Çocuklarımıza hiç vermediğimiz ilkokul çocuklarımızın tamamına ücretsiz kitaplar gönderdik. İlkokulu eksik gördük çünkü. Ekstra basılı kitap verdik. Ortaokulu dijital kitap verdik. 8 ve 12'lere özel setler verdik.

Habertürk TV'de Kübra Par'ın Açık ve Net programında Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın "okuma yazma konusunda oraya takılan birçok çocuk oldu. Orada geri dönüşe bakabiliyor musunuz?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "bizim şöyle bir şansımız var. Biz iki sene önce geçen sene ve bu sene çocuklarımızın tamamını ölçme fırsatı bulduk. İki seneye göre nerede? Bir avantajımız var sosyal duygusal beceriler anlamında çocuklarımızın ölçümü ile ilgili geçen sene çalışma başlatmıştık. Elimizde baz var. Geçen seneye göre özerkler mi, empatileri, dürtüsellikleri nasıldır? Bunları izleme değerlendirme imkanımız var. Akademisyenlerimiz çocukların sosyal duygusal becerilerini ölçüyorlar. Biz akademik olarak genellemeden hoşlanmayız. Pilot çalışmada gördüğümüz şu, çocukların kendi başına iş yapma beceresinde, özerklik anlamında söylüyorum, otonomi anlamında söylüyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.