Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim sağlık istasyonu öğretmen emeklilikte yaşa takılanlar

Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri (4 Şubat 2021)

Genel Müdür Bakan a. Muammer YILDIZ imzalı resmi yazıda "Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında 2007 yılında imzalanan protokol gereği toplumda vergi bilincinin yerleşmesi için öncelikle çocukların ve gençlerin vergi konusunda bilgilendirilmeleri ve farkındalıklarının artırılması amacıyla vergi bilinci ve farkındalığının artırılması yönünde 22 - 28 Şubat 2021 tarihleri arasında kutlanacak 32. Vergi Haftası ve devamında her kademede yer alan öğrencilere vergi bilincini geliştirme eğitimlerinin verilmesi konusundaki Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının 02.02.2021 tarihli ve 14924 sayılı yazısı ekte gönderilmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının 02.02.2021 tarihli ve 14924 sayılı yazısı doğrultusunda, Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren birinci kademe (3 ve 4. Sınıflar), ikinci kademe (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) ve üçüncü kademedeki (9, 10 ve 11.sınıflar) öğrencilere, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve EBA'da yer alan eğitim CD'lerinin gösteriminin sağlanarak, ilinizde eğitim verilen öğrenci sayıları toplamının, 07.05.2021 tarihine kadar excel formatında hazırlanıp Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan E-62845061-602.05-E.14924 sayılı 2 Şubat 2021 tarihli Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri konulu Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Bakan a. Mahmut Sütcü imzalı resmi yazıda "Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında 2007 yılında imzalanan protokol gereği toplumda vergi bilincinin yerleşme için öncelikle çocukların ve gençlerin vergi konusunda bilgilendirilmeleri ve farkındalıklarının artırılması amacıyla Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri, Vergi Haftasında ve devamında Türkiye genelindeki okullarda her kademede yer alan öğrencilere verilmektedir.

Bakanlığınızın, Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimlerine göstermiş olduğu destek ve hassasiyet sonucunda çocuklar ve gençlerin vergi konusunda bilgilendirilmesi ve farkındalıklarının artırılması yönünde önemli bir gelişme sağlanmıştır. Bugüne kadar vermiş olduğunuz değerli katkılarınızın, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde de devam etmesi ve söz konusu eğitimlerin Türkiye genelinde yaygın ve etkili bir şekilde verilmesinin sağlanması büyük önem arz etmektedir.

Bu kapsamda, 22 - 28 Şubat 2021 tarihleri arasında kutlanacak olan 32. Vergi Haftası ve devamında birinci kademe (3 ve 4. sınıflar), ikinci kademe (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) ve üçüncü kademedeki (9, 10 ve 11. sınıflar) öğrencilere, Başkanlığımız tarafından hazırlanan ve EBA'da yer alan eğitim CD'lerinin gösteriminin sağlanarak, Türkiye genelinde Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri verilen öğrenci sayılarının 28/05/2021 tarihine kadar Başkanlığımıza gönderilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.