Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Yabancı Dil Derslerinin Belirli Oranda Uzaktan Öğretim Yoluyla Uygulanması (16 Mart 2021)

Genel Müdür Bakan a. Muammer Yıldız imzalı resmi yazıda ''5580 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren özel okullarda Bakanlıkça onaylanan haftalık ders çizelgeleri ve öğretim programları doğrultusunda örgün eğitime devam edilmektedir. Ayrıca isteyen özel okullar tarafından yüz yüze eğitimi desteklemek, öğretme-öğrenme sürecini zenginleştirmek ve teknolojik imkanlardan faydalanmak amacıyla uzaktan eğitim uygulamaları da yapılmaktadır.

Bu bağlamda 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 6'nci maddesinin ikinci fıkrasının ''kurumlarda uygulanacak öğretim programı ve haftalık ders çizelgesi, resmi kurumlarda uygulanan usul ve esaslar çerçevesinde belirlenir. Bakanlıkça uygun bulunması durumunda farklı öğretim programları ve haftalık ders çizelgesi de uygulanabilir'' hükmü, MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 46'ncı maddesinin birinci fıkrasının ''dengi resmi okullarda uygulanan hatalık ders çizelgesi ve öğretim programlarından farklı uygulama yağacak okullar, yapacakları farklı uygulamalara kurum yönetmeliklerinde yer vererek Bakanlığın izninden sonra uygularlar.'' hükmü ile 2023 Eğiti Vizyonu Belgesi'nin ''çocuklarımızın okul ortamında veya uzaktan öğretimle ulusal ve uluslararası sertifikasyona dayalı yeterlilikler kazanması sağlanacaktır.'' hedefi ve ''fiziksel sınırlara bağlı kalmaksızın, teknolojinin imkanlarından faydalanarak kişilere istedikleri zaman diliminde ve istedikleri yerde daha az maliyetle sertifika alma olanağı sunmak amacıyla uzaktan eğitim veren özel öğretim kurumlarına ilişkin düzenlemeler yapılacaktır.'' hedefine uygun şekilde Bakanlığımıza bağlı bulunan özel okullardan isteyenlerin yabancı dil dersi eğitimlerinin yıllık toplam yabancı dil dersi saatinin %20'sinin Özel Okullarda Yabancı Dil Derslerini Uzaktan Öğretim Yoluyla Uygulama Esasları'nda belirlenen şartlara uygun olarak ve Özel Öğretim Kurumları Modülü'ne işleyerek uzaktan öğretim yoluyla yapılması 10 Şubat 2021 tarihli ve 20485296 sayılı Makam Onayı ile uygun görülmüştür.

Bu doğrultuda Özel Okullarda Yabancı Dil Derslerini Uzaktan Öğretim Yoluyla Uygulama Esasları'na uygun olarak MEBBİS Özel Öğretim Kurumları Modülü içerisinde gerekli düzenlemeler yapılmış olup yabancı dil derslerini belirlenen oranda uzaktan eğitim yoluyla yapmak için talepte bulunan özel okulların işlemleri modülde Kurum Devir-Nakil-Bilgi Güncelleme başlığı altında Okulların Uzaktan Yabancı Dil Bilgileri Ekranı (OOK06006) üzerinden milli eğitim müdürlüklerimizce yapılabilecektir. Konuya yönelik ilinizde bulunan özel okullara gerekli duyuruların yapılması ve iş ve işlemlerin yapılan açıklamalara uygun olarak yürütülmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.