Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

Yalçın'dan 20. Milli Eğitim Şurası Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Salgın nedeniyle iki yıldır toplumun her kesimi hem maddi hem de manevi olarak zorlu bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte yüz yüze yapmaya ara verdiğimiz tüm toplantılarımızı online olarak gerçekleştirmeye ve aksatmamaya özen gösterdik. Toplu sözleşme sürecinde de istişarelerimiz ve ortak çalışmalarımız sonucu yoğun bir dönemi birlikte geride bıraktık. Toplu sözleşme sürecinin ardından ise sahada hep birlikte çok büyük bir hareketlilik sağladık. Bu durumun olumlu geri dönüşü faaliyetlere gerçekleştirilen katılımlardan ve yeni üye sayılarından gayet net görülebiliyor. Toplu sözleşme sürecinden bu yana Memur-Sen ailesi olarak 40 bin üye kaydettik. Hak kayıplarının önüne geçmek ve kamudaki sorunların çözümü için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 20. Milli Eğitim Şurası konusunda Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Şûraya yönelik bir ön hazırlık yaptık ve şimdi bunu tamamlama noktasında şube başkanlarımızın beklenti ve önerilerini alacağız. Sonrasında çalışmamızı kamuoyuyla paylaşacağız. Şûraya katılacak olanların faydalanabilecekleri, görüş alabilecekleri bir zemin oluşturmayı hedefliyoruz.'' dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Üniversite teşkilatlarımızın idari personel ve yer değişikliği konusunu 6. Dönem Toplu Sözleşme ile kayıt altına aldık. Bu sebeple hem üniversite idari personelinde hem de üniversite teşkilatlarımızda haklı bir heyecan söz konusu. Bu kararı hayata geçirme konusunda önümüzde bir ödev ve görev var. İlk fırsatta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı ile bir araya gelerek ‘Yükseköğretime Bakış İzleme ve Değerlendirme’ raporumuzla bu sürecin zenginleştirilmesi konusunda bir gayretimiz olacak. İdari personelin yer değişikliği konusunda yöntem ve usul açısından önerilerimizi üniversite teşkilatlarımızla gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ortaya koyacağız.'' dedi.

Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, ''Biz ‘20. Millî Eğitim Şûrası: Görüş ve Öneriler’ şeklinde bir taslak hazırladık. Bu taslakta eğitimde fırsat eşikliği başlığı bir ana başlık olarak birçok şeyi içerisinde barındırsa da bugünkü eğitim sorunlarının tamamını kapsamıyor. Hazırlamış olduğumuz taslakla üç ana başlık altında 27 öneri geliştirdik. Önümüzdeki süreçte de raporumuzun son hâlini kamuoyuyla paylaşacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.