Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Yarıyıl Tatili ve Ödev Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Özer, "Öğretmenlerimizden de küçük bir istirhamımız var: Öğrencilerimize bu iki hafta içinde ödev vermesinler." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Beş ay boyunca her gün maskeyle ders anlattılar. Maskelerini okullarda hiç çıkarmadılar. Aşı oranlarında sadece Türkiye'deki ortalamasının çok üzerinde performans göstermediler, aynı zamanda çoğu ülkedeki öğretmenlerin aşılanma oranının da çok üzerinde bir aşılanma oranına sahip oldular. Onun için ben eğitim sistemimizin bel kemiği olan kıymetli öğretmenlerimizi bu fedakârlıklarından dolayı kutluyorum. İnşallah, cuma günü iki haftalık yarıyıl tatiline gireceğiz. Öğretmenlerimizden de küçük bir istirhamımız var: Öğrencilerimize bu iki hafta içinde ödev vermesinler. Gerçekten öğrencilerimizin -eğitime yeni başlayanlar hariç- hepsi bu bir yıllık aradan sonra, özellikle ilk aylar, eğitim öğretime başlamada gerçekten ciddi bir imtihan verdiler. Onun için bu beş aylık yoğun eğitimden sonra onların da iki hafta gerçekten güzel bir dinlenmeye ihtiyaçları var. Ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz de bu iki hafta içinde öğrencilerimize ödev vermeyecektir. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz ilk hafta dinlenecekler inşallah.

İstanbul'a hakikaten büyük önem veriyoruz. İstanbul'daki eğitim yatırımlarını 2022 yılında tamamlamak için tüm imkânlarımızı seferber ettik ve şu ana kadar İstanbul'umuza 5 milyarın üzerinde bir eğitim yatırımını 2022 yılı için yaptık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi, 31 Ocak'taki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50'sini, yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul'a vereceğiz. Yani sadece İstanbul'da okullar yapmak değil; aynı zamanda öğretmen, insan kaynağı takviyesi, altyapının güçlendirilmesi noktasında ciddi yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.